StoryEditorOCM
Crna kronikazamalo se izvukli

Podravka platila prijatelju da joj ubije muža, ali onda se sve zakompliciralo. Policija ih uhitila nakon 25 godina

Piše vijesti sd
7. lipnja 2023. - 13:42
Prema optužnici, tada 28-godišnji plaćeni ubojica ispalio je hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka i zadao mu više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima (ilustracija)Afp

Da optuženi za teške zločine mogu kraće, pa i duže vrijeme izmicati pravdi, ali da pri tome ne mogu mirno spavati, odlično ilustrira slučaj iz okolice Koprivnice.

Naime, u svibnju 1998. godine tada 32-godišnja supruga prema optužnici je naručila ubojstvo svoga tada 36-godišnjeg supruga.

Kako su naveli tužitelji, tada 28-godišnji plaćeni ubojica 15. svibnja 1998. godine oko 3.20 sati ujutro u noćnoj zasjedi u šumskome predjelu blizu Koprivnice dočekao je supruga.

"Ispalio je hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je upravljao biciklom po makadamskom putu, ali ga nije uspio usmrtiti, već mu je zadao tjelesne ozljede: više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima", poručili su iz državnog odvjetništva, piše Danica.

image

Na muža je pucano dok je biciklirao šumskim putem (ilustracija)

Afp

Iz državnog odvjetništva objasnili su da se sve dogodilo na ženino traženje "koja se smrću svog tada 36-godišnjeg supruga htjela domoći njegove imovine i koja je platila određeni iznos novca za ubojstvo supruga".

Muškarac (53) i žena (57) su uhićeni te im je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, a ženi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Nije poznato kako je policija uspjela riješiti taj slučaj nakon 25 godina, piše Danica o slučaju koji bi, ako se optužnica potvrdi, mogao biti zapamćen po dugotrajnosti istrage i biti pouka svima koji bi i načas mogli pomisliti da mogu izmaknuti pravdi.

image

Žena je za ubojstvo navodno platila 500 maraka koje su 1998. vrijedile znatno više od današnjih 250 eura (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:35