StoryEditor
HrvatskaREPOVI PROŠLOSTI

Čačić: Ja sam bio branitelj, ali HOS-ovce na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!? Jedva smo znali da postoje... To treba jednom zauvijek presjeći

Piše PSD/N1
7. kolovoza 2020. - 14:54
Željko Puhovski/HANZA MEDIA

Predsjednik Reformista Radimir Čačić rekao je za N1 televiziju da nema smisla "danas biti zarobljenik pojedinaca s tako bolesnim temeljima". Za Plenkovićevu vladu rekao je da su se programski dogovorili, da su u Vladi spremni biti i da je korektno imati isti odnos prema svim partnerima.

Zastupnik Reformista u Saboru međunacionalne odnose u Hrvatskoj posljednjih 15 godina opisao je kao "katastrofalni povratak s Karamarkom u duboku crnu prošlost" i nešto treptaja ranije u vrijeme mandata premijerke Jadranke Kosor i premijera Zorana Milanovića i Ive Sanadera.

"Ovo što radi Plenković, na puno je kvalitetnijem tl. Ima kvalitetnu podršku Milanovića, a Pupovac je oduvijek razumio o čemu je riječ, ali nije imao sugovornika", kazao je Čačić.

Njemu smeta izraz "suživot sa Srbima".

"Kakve ima veze 'suživot' sa Srbima!? Pa, oni su građani ove zemlje", istaknuo je da je riječ zapravo o "životu".

Konačno se osvrnuo i na HOS, ulogu u ratu i ulogu u miru.

"Ja sam, eto, bio branitelj, ja ih na sjeveru nisam vidio. Kakvi HOS-ovci!? Jedva da smo znali da postoje. Bili su hrabri, mnogi nisu bili ideološki zadojeni, mnogi nisu imali pojma što je ideologija", rekao je, ali je i naglasio da danas "to treba sankcionirati i jednom zauvijek presjeći":

"Danas biti zarobljenik takvih skupina, takvih frustriranih pojedinaca, koji stoje na bolesnim temeljima, to nema smisla", kazao je Čačić za N1 televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. listopad 2020 19:12