StoryEditorOCM
HrvatskaPREMIJERA

Kiowa Warrior helikopteri u akciji: pogledajte najnoviju vježbu pilota iz 393. eskadrile helikoptera 93. krila iz vojarne u Zemuniku. Impresivna je

Piše PSD
5. rujna 2020. - 14:33
Po prvi put u potpori obučnog događaja korišten je besposadni zrakoplovni sustav „Orbiter 3B” zahvaljujući kojem je slika uživo prenošena u sjedište MORH-aMorh/t. Brandt

Piloti 393. eskadrile helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku proveli su od 1. do 5. rujna 2020., na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju osvježenje bojevih gađanja i raketiranja u dnevnim i noćnim uvjetima na ciljeve na zemlji iz helikoptera OH-58D Kiowa Warrior.

Riječ je o skupini pilota koji su već ranije stekli potpunu osposobljenost na ovom tipu helikoptera, a provedbom bojevih gađanja pojedinačno i u timu s dva helikoptera osvježili su sposobnost bojnih djelovanja.

Bojna gađanja i raketiranja izvodila su se iz strojnice M3P 12,7 mm, nevođenim raketama Hydra 70 mmm, školskim raketama Helfire te iz osobnog naoružanja puške Heckler-Koch G-36CV.

Po prvi puta potporu obučnom događaju pružala je Obavješ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 11:17