StoryEditorOCM
Hrvatskastroge mjere

Od danas zabrana kretanja između županija: ‘Do 7 sati 20 osoba je vraćeno u mjesto prebivališta jer nisu imale propusnice‘

Piše Jutarnji.hr, PSD
23. prosinca 2020. - 08:30
Policija kontrolira propusnice za kretanje između Splitsko-dalamtinske i Šibenske županije u mjestu SvincaTom Dubravec/Cropix

U srijedu od ponoći u Republici Hrvatskoj na snazi su nove, strože epidemiološke mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Kako je još u petak izvijestio ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović nove mjere od 23. prosinca do 8. siječnja uključuju zabranu putovanja među županijama koja će iznimno biti dozvoljena samo uz propusnice.

Od srijede u ponoć kretanje među županijama moguće je samo uz propusnice, što se ne odnosi na osoblje nužno za održavanje prometa, dnevne migracije zaposlenih u službama zdravstvene zaštite, dostavu lijekova, komunalno, opskrbu plinom i strujom, zaštitarske službe, novinare, pacijente, putovanja na posao i s posla, žurne službe koje pomažu u sprečavanju širenja bolesti i diplomatsko osoblje.

Dos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:08