StoryEditorOCM

Stiže velika promjena vremena: kiše i pad temperature. Evo prognoze za cijelu Dalmaciju i kontinent za sljedeći tjedan

Piše VIJESTI SD
4. lipnja 2023. - 19:49

U ponedjeljak će biti promjenjivo oblačno, osobito poslijepodne na Jadranu sa sunčanim razdobljima. Povremeno s kišom, a mjestimice i pljuskovima praćenim grmljavinom, lokalno izraženijim.

image
D H M Z

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oborina se očekuje tek u popodnevnim satima, dok će na krajnjem jugu biti uglavnom suho. Vjetar slab, na istoku i umjeren istočni, na Jadranu jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 16, na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviša dnevna uglavnom između 21 i 26 °C, u gorju malo niža, navodi DHMZ u svojoj prognozi za ponedjeljak, 5. lipnja.

image
HRT
image
HRT

- U ponedjeljak i utorak pljuskovi će biti česti, mjestimice i izraženiji, a i u nastavku tjedna u većini unutrašnjosti se ne može izdvojiti dan kada bar negdje neće biti kiše, pa i u obliku pljuskova.

No, barem će na Jadranu biti više sunčanog vremena i pritom vrlo toplo, no ne i vruće, uz uglavnom slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, ponekad i sjeverozapadni.", sažeta je tjedna vremenska prognoza Dunjr Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

A evo i prognoze vremena po dalmatinskim gradovima: Split, Šibenik, Zadar, Dubrovnik, Makarska, Ploče, Hvar, Sinj, Imotski, Ploče i Korčula. Također, tu je i višednevna prognoza za Zagreb. 

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:18