StoryEditor
PolitikaSTANJE I IMANJE

Najimućniji ministar u novoj Vladi je Gordan Grlić Radman, a najoskudniju imovinsku karticu ima Ivan Malenica. Evo čime raspolažu i njihovi kolege

Piše Jutarnji.hr
24. srpnja 2020. - 10:41
Goran Grlić Radman (desno)  u Stubičkim Toplicama ima kuću s okućnicom, dvije šume i livadu, u Privlaci kuću s okućnicom i građevinsko zemljište, u Crikvenici ima stan, potom dva stana u Zagrebu, kuću s okućnicom u Zagrebu te stan u Baškoj Vodi u vlasništvu suprugeDamjan Tadic/HANZA MEDIA

Sabor je sinoć sa 76 ruku za i 59 protiv izglasala povjerenje novoj Vladi Andreja Plenkovića.

Njegova Vlada imat će 16 ministarstava, a u njima su manje-više svi članovi koje smo do sada već gledali u ministarskim foteljama, s nekim novim licima poput Nikoline Brnjac koja će biti ministrica turizma i sporta, Nataše Tramišak koja će biti nova ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Radovan Fuchs bit će biti ministar znanosti i obrazovanja.

Jutarnji.hr je istražio imovinske kartice članova nove Vlade, a iz njih je jasno da najimućniji ministar u Banskim dvorima i dalje ostaje ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Premijer Andrej Plenković, prema podacima u imovinskoj kartici, posjeduje stan u Zagrebu površine od 191 kvadratnog metra, VW Passat iz 2011. godine, dionice u T-HT-u te 130.000 eura štednje.

Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade, posjeduje stan u Zagrebu te automobil VW Passat iz 2003., te vraća kredit od 30 tisuća eura koji je podignut 2016. godine. 

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, ima stan u Zaprešiću. U Tivatu, u Crnoj Gori posjeduje građevinsko zemljište, oranicu i njivu. Posjeduje i Peugeot 308 te skuter Piaggio iz 2009. godine. 

Zdravko Marić, ministar financija, posjeduje dva stana u Zagrebu, dvije garaže, automobil  AUDI A6 2.0 TDI iz 2015. U kartici je prijavio i sat Rolex GMT Master II vrijedan 50.000 kuna, dionice u Atlanticu i Adrisu, a sa suprugom i u HT-u. Uštedio je na osobnom računu 25.000 dolara, a na druga dva računa prijavio je još po 25.000 eura te 250.000 kuna.

Boris Milošević, potpredsjednik Vlade za društvena pitanja i ljudska prava, prema podacima iz imovinske kartice posjeduje stan u Zagrebu od 70,32 četvorna metra, vrijedan 640 tisuća kuna te otplaćuje kredit od 78 tisuća eura podignut 2017. godine.

Mario Banožić, ministar obrane, vlasnik je stana u Vinkovcima te dva automobila - Hyundai Tucsona iz 2008. i Nissan Terrana iz 2003. te posjeduje 10.000 eura štednje.

image
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Nikolina Brnjac koja će biti na čelu Ministarstva turizma i sporta, otplaćuje jedan kredit, a vlasnica je stana u Zagrebu veličine 81,35 četvornih metara koji je vrijedan 975 tisuća kuna. 

Najoskudnija imovinska kartica je ona ministra Ivana Malenice. Nema nekretnina, posjeduje VV Passat iz 2018., čamac te dionice u HT-u. On i supruga uštedjeli su 50.000 kuna te 10.000 eura.

Nataša Tramišak, nova ministrica regionalnog razvoja, prema podacima u imovinskoj kartici posjeduje samo automobil Seat Leon iz 2009. godine.

Tomislav Ćorić u Zagrebu ima kuću s okućnicom, dvije oranice u Rovišću te je suvlasnik pasare s kabinom. Otplaćuje i dva kredita, jedan od milijun kuna iz 2007. i drugi od 58.750 eura iz 2004. godine.

Darko Horvat, posjeduje stan na zagrebačkoj Trešnjevci te kuću s okućnicom u Donjoj Dubravi gdje također ima i oranicu, voćnjak, šumu, livadu te građevinsko zemljište. 

U Subotici Podravskoj ima dva vinograda, u Legradu oranicu, a na Velikom Otoku livadu. Posjeduje tri automobila i traktor, a na računu ima 80.000 kuna koje je stekao prodajom imovine.

Najmlađi ministar u Vladi Josip Aladrović posjeduje stan u Zagrebu i oranicu u Brodskom Drenovcu. Ima poslovne udjele u OPG-u Josip Aladrović. Ministar ima 10.000 eura štednje na svom računu te otplaćuje kredit od 553,5 tisuća kuna iz 2017. godine.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjeduje stan u zagrebačkom Trnju, automobil VW Polo iz 2006., a sa suprugom je vlasnica slika, skulptura i glazbenih instrumenata vrijednih 850.000 kuna, te dionice u Hrvatskom Telekomu. Na računu ima 170.000 kuna te 50.000 eura štednje.

image
Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Ministar zdravstva Vili Beroš posjeduju stan u zagrebačkom Rudešu te stan u Vrapču. Također, Beroš je suvlasnik stana u Zagrebu te stana i kuće s okućnicom u Jelsi. 

Posjeduje Jeep iz 2008. te je suvlasnik glisera vrijednog 70.000 kuna. U karticu je upisao i sat Breitling vrijedan 35.000 kuna. Ima poslovne udjele u Acta Media te 21.000 eura štednje.

Već smo spomenuli da je Grlić Radman najimućniji ministar. On, naime, ima pozamašan broj nekretnina, u Stubičkim Toplicama ima kuću s okućnicom, dvije šume i livadu, u Privlaci ima kuću s okućnicom i građevinsko zemljište, u Crikvenici ima stan, potom dva stana u Zagrebu, kuću s okućnicom u Zagreb te stan u Baškoj Vodi u vlasništvu supruge.

Od pokretnina ima dva automobila BMW iz 2016. te BMW iz 2017. U karticu je upisao i sat marke IWC za koji procjenjuje da je vrijedan 30.000 kuna te dionice i štednju u iznosu od 1,1 milijuna eura.

Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, u Pločama ima stan i suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu. Ima dionice u HT-u, Luci Ploče i Atlantskoj Plovidbi. Na računu ima 22.000 kuna štednje.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, otplaćuje dva kredita, posjeduje stan u Novom Vinodolskom, nema automobil ni štednju.

Svoju imovinsku karticu, piše Jutarnji.hr,  morat će predati i Radovan Fuchs s obzirom na to da su podaci o njegovoj imovini, za sada, nedostupni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 05:00