StoryEditor
Politikasjednica Vlade

Premijer Plenković o aferi Janaf: Važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne zbunjujuće kao predsjednik

Piše PSD
24. rujna 2020. - 11:56
Andrej PlenkovićDamjan Tadić/Cropix

Sjednica Vlade RH počela je danas u 11 sati. O slučaju Janaf uvodno je govorio premijer Andrej Plenković.

"Važno je da javnosti pošaljemo jasne poruke, a ne, kao predsjednik Republike, zbunjujuće poruke. Ispada da je problem ako Vlada i policija i pravosudna tijela postupaju po zakonu. Ispada da se jedan dio medijskih i političkih krugova čudi što Vlada postupa po zakonu. Još neki u Hrvatskoj ne razumiju koja je naša politika u borbi protiv korupcije, a ona je jasna - nema nedodirljivih. Nema imena i prezimena, nema stranačke iskaznice... koja bi ga eventualno zaštitila ako ima indicija i sumnji da radi protiv zakona", rekao je premijer, prenosi N1.

"Kome bi bilo više u interesu nego meni da u onom slučaju Varga pukne i da znam na vrijeme, a ne da sve izađe u javnost. Kome bi bilo više u interesu nego meni da u slučaju Rimac da ne puknu mjere baš prije parlamentarnih izbora, i da prije nego što sastavaljam izborne liste znam da će tri mjeseca kasnije netko završiti u pritvoru", kaže Plenković.

"Institucije imaju otvorene ruke da rade samostalno, a ne da dolaze na ispovijest k meni. Bit je da se korupcija iskorijeni... Tijela će i dalje raditi kako treba, po zakonu i okviru ovlasti koje su im dane. Nema autoriteta političkog kao nekad koji će određivati kako će se nešto voditi. Zato imamo demokraciju 30 godina i zato smo u EU", zaključio je Plenković, prenosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. listopad 2020 21:50