Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

Hotel Vis za turiste i ljude slabijeg imovinskog stanja

Piše PSD.
22. listopada 2008. - 11:42

Poduzeće ZOI 84 iz Sarajeva još prije nekoliko mjeseci pokrenulo je aktivnosti u vezi s povratom hotela "Vis" u Dubrovniku. Sada kada su nadomak vraćanja objekta u posjed, Vijeće ministara BiH hotel želi unovčiti porodajom, navodi u srijedu "Dnevni avaz".

Ovu informaciju potvrdio nam je i Nedžad Ajnadžić, direktor ZOI-ja.

- Država je vlasnik hotela "Vis", a od 1984. ZOI je upravljao i ulagao u objekt. Zbog toga je još prije rata izdato rješenje da hotel treba prijeći u vlasništvo ZOI-ja, ali to nikada nije učinjeno - rekao je Ajnadžić i dodao da cijeli slučaj vodi Pravobranilaštvo BiH.

- Ususret nam izlaze i vlasti Republike Hrvatske. Grad Dubrovnik i resorno ministarstvo već su iselili nekoliko izbjegličkih obitelji iz hotela - govori Ajnadžić.
Poduzeće ZOI napravilo je i procjene prema kojima bi godišnja dobit od hotela "Vis" bila veća od milijun maraka.

- Zbog toga želimo osposobiti skoro 100 postojećih soba i dograditi još jedan dio objekta kako bismo se počeli baviti turizmom u pravom smislu te riječi. Plan nam je da ovaj objekt osim za turiste bude namijenjen i za naše domaće goste slabijeg imovinskog stanja koji bi imali posebne popuste - rekao je Ajnadžić za Dnevni avaz.

I. B. / EPEHA

#NEDžADAJNADžIć#HOTELVIS

Izdvojeno