StoryEditorOCM
Regijavidno potresena

‘Loše sam, u tu školu ide polusestra moje Une Sofije, svjedočila je tragediji‘: Nikolina Pišek na TV-u briznula u plač

Piše VIJESTI SD
3. svibnja 2023. - 21:53

Jeziv masakr koji je danas Beograd zavio u crno nakon ubostva osmero đaka u OŠ "Vladislav Ribnikar" koje je izvršio maloljetni Kosta. K. (14), duboko je uznemirio i hrvatsku voditeljicu Nikolinu Pišek.

- Osjećam se jako loše, poraženo, mislim da je to veliki poraz cijelog sistema, obrazovnog, pedagoškog, roditeljskog, kako god. Mislim da je tu došlo do velikog poraza i da je nedopustivo da se tako nešto događa - kazala je Nikolina Pišek u uključenju na "Blic TV".

- Nedopustivo je da se neke naznake ne primjete, da prođu ispod radara. Stvarno sam i potresena i tužna, jesam, moje saučešće svima koji su zahvaćeni ovim nesretnim događajem. Duboko suosjećam s njima - rekla je Nikolina kroz suze, pa otkrila tko iz njene obitelji ide u spomenutu školu.

- U tu školu ide sestra moje kćerke, koja je isto svjedočila ovom događaju.

Srećom, prošla je nepovrijeđena. Tu je mogla biti i moja kćer.

Ne kažem da je to slučaj koji se nigdje ne može ponoviti, ali je žalosno da se moraju dogoditi ovakve situacije da bismo se aktivirali. Ljudi se moraju aktivirati i probati spriječiti ovakve situacije. Užasno mi je teško ovo verbalizirati.

Moramo se osvijestiti, shvatiti neke stvari, mnogo ozbiljnije nego što ih shvaćamo sada. Nema tih riječi utjehe i ohrabrenja, pokušavam se staviti u takvu situaciju, ne znam što bi itko u toj situaciji mogao željeti čuti.

Ne, ne, nema riječi utjehe. Uz njih sam, strašno - zaključila je voditeljica za "Blic TV".

Video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:39