StoryEditorOCM
Svijet‘najbolje potrošen‘

Putin podivljao, nakon kontroverzne izjave izdao potjernicu za ovim čovjekom! ‘Imamo adresu, znamo gdje živi...‘

Piše Vijesti
29. svibnja 2023. - 13:11

Komentari američkog senatora Lindseyja Grahama tijekom njegovog sastanka u petak s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim u Kijevu izazvali su ogorčenje i bijes u Moskvi, a notorna šefica propagandne prokremaljske i proratne televizijske postaje RT Margarita Simonjan pozvala je na njegovo ubojstvo.

U međuvremenu, Rusko ministarstvo unutarnjih poslova potjernicu za američkim senatorom, javila je ruska državna novinska agencija TASS, a prenio Sky News.

Naime, u jednom videoisječku sastanka, Grahamovi komentari montirani su na način da se čini kako je američki senator izjavio da je činjenica da Rusi "umiru" u invaziji najbolje potrošen američki novac ikada.

No, kako piše The Daily Beast, Graham je zapravo rekao da je američka pomoć Ukrajini - a ne konkretno smrt Rusa - bila vrijedno ulaganje u globalnu sigurnost za Sjedinjene Države, piše Jutarnji list. 

"Senator Graham ima s čime usporediti. Jedna od njihovih investicija dovela je do Drugog svjetskog rata i holokausta", izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u izjavi na Telegramu.

Najpoznatiji ruski proratni huškač, televizijski voditelj Vladimir Solovjov, u svojoj je emisiji Nedjeljom navečer s Vladimirom Solovjovom uzviknuo: "Vaš prljavi američki novac također je u potpunosti podržavao nacistički režim u Njemačkoj! Vi ste nacistička zvijer i idete stopama svojih prethodnika. Još jednom ću ponoviti - vi ćete jecati, ali ruski će narod živjeti vječno!".

Zamjenik predsjedavajućeg ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev na svom je Telegramu nazvao Grahama "starom budalom" i pribjegao slabo prikrivenim prijetnjama. "U njegovoj voljenoj Americi ne samo da se redovito ubijaju obični ljudi, već se troši i prljavi novac na ubijanje senatora. Trebao bi podsjetiti na tužnu sudbinu Roberta KennedyjaHueya LongaClemente Carlos Pinckneyja, Johna Miltona ElliottaWaynea Owensa i drugih američkih političara", naveo je on.

Margarita Simonjan otišla je još dalje od Medvedeva tijekom gostovanja kod Solovjova. Nakon što je prvo istaknula da su Grahamove izjave možda prikazane izvan konteksta, ona je rekla da je naredila svom osoblju "da to ispitaju". No, podsjetila je na sovjetskog general-pukovnika Pavela Sudoplatova, koji je bio uključen u nekoliko velikih obavještajnih operacija, uključujući i atentat na Lava Trockog.

Objavljeni cjeloviti komentari

"Ako je gospođa (očito igra riječi s namjerom omalovažavanja američkog senatora - Lindsey, Lady, op.a.) Graham stvarno rekla da je novac za ubijanje Rusa najbolje potrošen američki novac... Nadam se da su u našoj zemlji živi sinovi ili unuci Sudoplatova, njegovi učenici ili potomci njegovih učenika. Nije čak ni teško. Imamo njegovu adresu", rekla je Simonjan.

Voditeljica RT-a izjavu je ‘objasnila‘ potrebom za odmazdom. "Nemam zle volje ni prema kome i naša vjera nam govori da opraštamo, ali nitko nam ne govori da nagrađujemo ovakve stvari. Kada ne djelujemo kao odgovor na te stvari, to je isto kao da ih potičemo. Zbog toga postaju sve drskiji".

Grahamovi cjeloviti komentari, koje je objavio ured ukrajinskog predsjednika, ne povezuju američku pomoć Ukrajini s komentarom da Rusi ginu u svom neuspješnom ratu. Graham je pohvalio duh Ukrajinaca u uspješnom odupiranju ruskoj invaziji uz pomoć Sjedinjenih Država.

"Bilo je doba u Americi kada smo bili ovakvi, borili se do zadnje osobe, ili ćemo biti slobodni ili ćemo umrijeti", rekao je, između ostaloga, Lindsay. Zelenski je odgovorio: "Sada ste slobodni - i mi ćemo biti". Graham je tada dodao: "A Rusi ginu". Ukrajinski predsjednik je odgovorio: "Da, ali su došli na naš teritorij. Ne borimo se na njihovom teritoriju", rekao je Zelenski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:48