StoryEditorOCM
Zadar plusNAJPOZNATIJI ZADARSKI RESTORAN ZAVRŠIO S GODIŠNJIM ODMOROM:

'Niko' nakon zimske stanke ponovno otvoren, uvodi kartu vina zadarskog kraja

Piše M.V.
17. siječnja 2017. - 22:24
Restoran-Niko

Najpoznatiji i jedan od najkvalitetnijih zadarskih restorana, te sasvim sigurno i najdugovječnjih s tradicijom dugom 54 godine, restoran 'Niko' na Puntamici, koji je prije 15 godina proširio svoje poslovanje i na obiteljski hotel, nakon zimske stanke koja je počele pred Badnjak, od utorka je ponovno otvoren.

Godišnji odmori zaposlenika i obitelji Pavin je završen, a stanku su iskoristili kako bi osmislili neke novosti u svojoj ponudi. Prva je, svakako, da 'Niko 'ponovno radi od 12,30 sati, odnosno u restoranu će se nakon godinu dana opet služiti i ručak. 

U restoranu rade i na osvježavanju jelovnika. Iako je 'Niko' poznat po tradicionalnoj pripremi uvijek svježe hrane iz mora, u novu će sezonu ući s nekoliko noviteta, s tim da će vrlo oprezno pratiti novije gastronomske trendove, a da se  pri tim ne udalji od svoje tradicionalne ponude na koju su naviknuti gosti iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Najzanimljivija novost je uvođenje posebne zadarske vinske karte. Naime, na njoj će se naći isključivo vina vinara iz zadarskog kraja, a Erik Pavin najavljuje da je dogovorio suradnju sa svim relevantim vinarima iz Zadra, Ravnih kotara i Zadarske županije. Uz suradnju vinara uskoro će u restoranu pripremiti veliku vinsku i riblju feštu uz klapu Niko.

- Time - kaže Pavin - namjeravamo postati reprezentativno, gotovo izložbeno mjesto ovdašnjih vinara, a zaista imamo niz vrhunskih i vina i vinara.

Tvrdi da je na tu ideju došao nakon što se više puta dogodilo da su gosti restorana pokupovali skoro sve restoranske zalihe vina baš iz ovog kraja nakon što bi ih degustirali u 'Nike'.

Iako je ovaj zadarski restoran desetljećima ima velik broj svojih stalnih stranih gostiju, turista iz cijele Europe i svijeta, kuriozitet je da je prava 'svjetska' slava stigla prošlog ljeta kada se društvenim mrežama  i medijima proširila zajednička fotografija dva najpoznatija zadarska i hrvatska sportaša, Stojka Vrankovića i Luke Modrića. Dvije sportske legende  prvi put su se sreli i upoznali baš te večeri u 'Nike', njihovu je fotografiju prvi objavio Zadarski.hr, a nakon toga dostigla je stotine tisuća pregleda i lajkova na svim stranama svijeta.

Zanimljivo, baš ovih dana istoimena klapa, klapa 'Niko' koja je spontano formirana u restoranu, ovih dana bilježi uspjeh. S pjesmom 'Moren li te svojoj zvat' popela se vrh top ljestvica pa je trenutno na prvom mjestu hrvatske top liste Radio Dalmacije. 

 

 

19. travanj 2024 13:46