StoryEditorOCM
Zadar plusPOČELE RADIONICE JAPANSKE KUHINJE U HOTELU ADRIANA

Majstor Tosi podučava zadarske kolege kako spraviti umake za sushi

Piše M.V.
2. veljače 2017. - 20:58
tuna_sushi_festival4-020217

U hotelu Adriana na Boriku počela je trodnevna edukacija pripreme tradicionalnih japanskih jela za učenike Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole te chefove i kuhare zadarskih restorana i hotelskih kuća, naravno u sklopu 3.Tuna, Sushi&Wine Festivala koji se ovih dana održava u Zadru. 

Radionicu i ove godine vodi slavni japanski chef Toshihiro Nakatsuji i njegov asistent Irino Kazuhiko.  Nakatsuji suvlasnik je lanca restorana Ninnin u Japanu i jugoistočnoj Aziji, a član je i Japansko-hrvatskog društva razmjene (NPO JCEA) u Osaki. Svakog tjedna vodi u Japanu iznimno popularni i gledani TV kulinarski show ChiChin Puipui na televizijskom kanalu MBS.

Po svom drugom dolasku u Zadar japanski je sushi majstor kazao da je i lani, mada je on učio druge, dosta toga od nas naučio, te da svoja znanja o hrvatskoj kuhinji i kulturi prenosi dalje, na svoje učenike i šefove kuhinja u lancu svojih restorana.

Odaziv kuhara bio je velik pa njih preko 40 prati što im Nakatsuji, koji je rekao daga zovu Tosi, pokazuje. A ove će ih godine podučavati ne samo pravilnoj pripremi sushija i sashimija, odnosno rezanju komadića tune, već će se viš pposvetiti pripremi umaka koji idu uz sushi i to domaćih, hrvatskih namirnica.

26. travanj 2024 04:49