StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM

Nama su djeca najveće bogatstvo!

Piše R. Ljubičić i T. Stipanović
18. ožujka 2017. - 14:57
IMG-20170318-WA0008

Udruga za Down sindrom Zadarske županije, danas na Narodnom trgu, tradicionalno je počastila svoje sugrađane kolačima u sklopu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom. Velika proslava održat će se u utorak 21. ožujka u 17 sati u Dvorani Krešimira Čosića na Višnjiku. Ujedno će se obilježiti deset godina od osnutka Zadarske udruge koja broji 36 djece i 105 članova.

U druženju na Trgu sudjelovala je potpredsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom i predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije Suzana Periša koja je prezentirala rad Udruge.

Periša je istaknula veliki napredak u odnosu na stanje prethodnih godina, pomake u obrazovanju i odgoju djece, naročito u uključivanju djece u redovite vrtiće i škole te kasnije zapošljavanje.
- Uvijek je problem nedostatak sustavne podrške, sve je usmjereno na individualni rad, odnosno koliko kao roditelj imate snage podnijeti sve izazove. Nama su najveće bogatstvo djeca i iskustva koja međusobno razmjenjujemo- kazala je Periša.

Osim toga, naglasila je nedostatak financijske potpore za različite terapije koje nisu pokrivene od strane države, zatim nedovoljan broj srednjih škola te zajednica za samostalno stanovanje.

Za utorak su djeca spremila zanimljivu modnu reviju i plesne točke, a između ostaloga održat će se brojne radionice i igraonice. Članovi Udruge pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u velikom slavlju gdje će dokazati da i oni sve mogu i znaju.

 

24. travanj 2024 23:12