StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO/FOTO: U SUBOTU JE FEŠTA U ČAST IGRI KOJA JE ODGOJILA GENERACIJE MOMAKA S MELADE

Tradicionalni Turnir u 'prvama' svirkom će začiniti Kuzma & Shaka Zulu!

Piše Ivan Anić
28. travnja 2017. - 23:14

"Važno je sudjelovati" je svima nam dobro znani olimpijski klišej, i iako nije uvijek tako, ekipa s Melade odlučno tvrdi da je 29. travnja pobjednik svatko tko svojom nazočnošću oplemeni tradicionalni turnir u – prvama!

- Prve su specifična kvartovska igra koja običnom promatraču ne djeluje kao nešto bitno, ali u našim životima je ostavila dubok trag. Zamislite ljetnu večer, 20-30 što mlađih što starijih momaka, znojne majice, voda iz špine i tako svaki dan. To je bilo djetinjstvo – sjetno se prisjeća ekipa sa Melade.

Upravo zbog lijepih uspomena na sretno djetinjstvo i igre koja ga je obilježila, organiziraju turnir već 4. godinu zaredom te ovim putem pozivaju sve prijatelje kvarta na još jedan nezaboravan dan.

- Prvi turnir smo organizirali kako bi se mi, koji smo zbog različitih životnih puteva počeli zaboravljati na djetinjstvo i prve, ponovno okupili i taj jedan dan uz igru i druženje proveli kvalitetno vrijeme. Tada nismo imali nikakva očekivanja, ali smo ostali ugodno iznenađeni odazivom i podrškom, kako od ekipe iz kvarta tako i od ljudi iz ostalih dijelova grada. Počeli smo shvaćati da nismo jedini koji su pred životnim obavezama zapostavili ono što nas je jednim dijelom napravilo osobama kakve danas jesmo – govori nam jedan od organizatora.

No nije samo nostalgija bila okidač za drugu, treću i sad četvrtu organizaciju. Uz navedenu ekipu koja je prve godine podržala manifestaciju, pred terenom su se pojavili i neki mlađi momci.

- Zapravo najveći motiv za nastavkom organizacije turnira su bili mlađi momci iz kvarta koji su vidjeli što su nama značile prve i koji su tragom toga sutra pred zgradu doveli svoje prijatelje i zaigrali. Bilo nam je jako drago što smo kao generacija ostavili nešto iza sebe mlađim naraštajima – za kraj će organizatori.

Turnir počinje 29. travnja u 13 sati, a koncert „doktora puknuća“, Kuzme & Shaka Zulua, najavljen je za 20 sati!

Vidimo se! 

 

18. travanj 2024 19:18