StoryEditorOCM
Zadar plus'ŠEST MILIMETARA'

Jelena Rozga i Doris Pinčić došle čuti potresno iskustvo Škabrnjanke Josipe Pavičić: bolne memoare čitale poznate glumice

Piše M.K.
7. lipnja 2017. - 16:49
8794456

 

Josipa Pavičić Berardini izazvala je veliku pažnju i zanimanje promocijom memoara "Šest milimetara", u kojima je iznijela potresno svjedočanstvo suočavanja i borbe s karcinomom.

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini, osjetila je strah i tugu - zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu. A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar.

Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj novoj knjizi. Kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati, kako prilagoditi prehranu - na sva ta pitanja Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore.

Josipu su na promociji podržali brojni prijatelji, obitelj i suradnici, među kojima su bili Jelena Rozga, Mila Elegović, Matija Vuica, dizajnerski dvojac ELFS, Doris Pinčić Rogoznica i Boris Rogoznica, Ornela Vištica, Ivica Skoko, Mare Milin i mnogi drugi.

Ulomke iz knjige pročitale su Josipine prijateljice i kolegice Barbara Nola i Daria Lorenci, dok je cjelokupnu večer vodila glumica Ecija Ojdanić.

Josipa je danas voditeljica autogenog treninga, a bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške oboljelim ženama. Ambasadorica je Europa Donna Hrvatske, a predsjednica udruge, dr. Vesna Ramljak, potaknuta Josipinom intimnom ispovijesti, je komentirala: "Šest milimetara lošeg će se, nadam se, pretvoriti u bezbroj milimetara dobrog."

25. travanj 2024 11:37