StoryEditorOCM
Zadar plusNEOPISIVA SREĆA

Josipa Pavičić Berardini: napokon u zagrljaju sina

Piše Željka Stanković/Gloria.hr
20. srpnja 2017. - 23:55
josipa pavičić

Ovo je ljeto uistinu posebno za spisateljicu Josipu Pavičić Berardini. Započela je njezina ljetna turneja s knjigom 'Šest milimetara', a srce joj puni i njezin sinčić Rocco koji je na ljetne praznike iz Italije gdje živi s ocem, stigao kod mame na Jadran

Proteklog je vikenda u Biogradu započela turneju sa svojom knjigom ‘Šest milimetara’ čija promocija nije slučajno započela baš u tom gradu. Naime, Josipa je u njemu završila svoj rukopis za knjigu čiji su ulomci koje su čitale glumice zadarskog HNK-a, Žana Bumber i Helena Kalinić, rasplakali mnoge.

Ispovijest žene koja se u 35. godini susrela s dijagnozom karcinoma dojke i spoznajom da je pred njom borba za ozdravljenje na promociji su, među ostalima, podržali Ivana Husar Mlinac i Gibonni kojeg je posebno dirnula Josipina posveta.

 

‘Gibonnijeva podrška mi je donijela radost. Volim njegove pjesme, tekstove koji odišu mudrim životnim porukama, volim energiju tog toplog čovjeka, umjetnika uz kojeg sam rasla i rastem na svom unutarnjem putu. Njegova 'Tempera' svaki put iz mene izvuče reakciju, ili se naježim ili zasuzim. Pjesma 'Oprosti' ima divnu poruku, a upravo o tome priča i moja knjiga. Oprostite i sebi i drugima i volite sebe bez obzira na sve, jer tek ste tada spremni voljeti i druge", rekla je.

Najmlađi sudionik promocije bio je Josipin šestogodišnji sin Rocco. Slušao je mamu i njezine prijateljice te na kraju prokomentirao: ‘Mama, ovdje ima puno simpatičnih žena.’

Upravo zbog Rocca ovih dana Josipa posebno blista. Naime, nakon što se  razvela od talijanskog poduzetnika Nica Berardinija, njihov sin Rocco odlučio je živjeti s tatom u Italiji. Zato je gotovo cijelo ljeto rezervirano za majku koja konačno uživa u zagrljaju svojih sinova.

‘Gotovo cijelo ljeto bit ću sa svojom djecom. Trenutačno Rocco, moj nećak Paulo i ja uživamo u resortu Crvena luka u Biogradu. Skačemo u bazen, vozimo kanue, igramo tenis, nogomet i šah. Jedemo zdravo i nezdravo, a navečer smo toliko umorni da se posvađamo oko pranja zubi, jer nema se snage ni za to. Moj stariji sin Vito uskoro bi nam se trebao pridružiti, a baza će nam biti Škabrnja’, rekla nam je Josipa u kojoj se bude posebne emocije kada je riječ o rodnoj Škabrnji i djeci.

‘Najviše volim ljeto i svoj zen na terasi u Škabrnji. Omiljeno godišnje doba u kojem smo djeca i ja apsolutno posvećeni jedno drugome’, priča nam bivša novinarka koja će u idućeg mjeseca puhati 39 svjećica na torti. Osim slavlja, za kolovoz ima brojne planove. Početkom mjeseca posao će je odvesti u Švicarsku, a nakon povratka s prijateljima planira barem tjedan dana provesti na Hvaru.

Sretna je što s bivšim suprugom njeguje zdrav odnos i uspješno se dogovaraju oko zajedničkog sina. Upravo joj je on bio i najveća podrška tijekom liječenja o čemu je pričala i u intervjuu za magazin Gloria. Rekla je kako ju je više od karcinoma zabolio razvod i činjenica da je njezin sin sretniji u Italiji. Progovorila je tada i o razvodu. ‘Moj suprug Nico bio je pun optimizma. Stalno mi je govorio: “Forca, Jo!” Želio je da se vratim na staro i da opet bu dem ona vesela i vedra Josipa, puna života i neiscrpne energije. Znam da je bio dobronamjeran i da je želio ženu u koju se zaljubio, ali ja to više nisam bila. Niti ću ikada više biti kakva sam bila. I dalje volim svog supruga I on će zauvijek biti posebna osoba u mom životu. Sretna sam i što smo ostali u dobrim odnosima i što se zajednički brinemo o našem Roccu. Ali naši su se putevi razdvojili. Prije nego sam odlučila nastaviti živjeti u Hrvatskoj, razgovarala sam i s Roccom, i sa psiholozima, i sa svojim suprugom, jer nisam bila bitna ja nego Rocco. Bez obzira kako se osjećala, morala sam učiniti najbolje za svoje dijete. I skupa smo odlučili da je za Rocca najbolje da ostane u Italiji’, ispričala je tada.

20. travanj 2024 01:33