StoryEditorOCM
Zadar plusROMANTIČNA NOĆ U NINU

Svi parovi koji su prošli kroz ljuboluk - poljubili su se!

Piše M.K.
21. kolovoza 2017. - 22:12
Romantična noć, Jakov Magaš (40)

U Ninu je održana 3. Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe, koja je u starogradsku jezgru privukla izuzetno veliki broj posjetitelja. Ninski otočić, koji i sam iz zraka nalikuje na srce, bio je prepun romantičnih instalacija i detalja koji su ga krasili i činili ga još romantičnijim – kaže dr. sc. Marija Dejanović, direktorica TZ grada Nina.

- Kod kipa kneza Branimira bio je postavljen romantični set: stol, dvije stolice i spomenar gdje su se posjetitelji mogli fotografirati, a u spomenar upisati svoje impresije. Hodajući dalje prema starom gradu odnosno preko Donjeg gradskog mosta prolazite kroz tzv. ljuboluk – aranžirani i ukrašeni cvijetni luk uz koji je stajao natpis Kiss point, a tu je gotovo svaki par zastao, poljubio se, napravio fotografiju ili selfie i krenuo dalje romantičnim Ninom. Most je bio osvijetljen lampionima ukrašenim srcima, a u moru su bile dvije instalacije srcolika oblika sa plovećim lampionima i balonima u obliku srca. S druge strane mosta prodavale su se ruže, a svaka je ruža imala dodatan poklon iznađenja za voljenu osobu. Istovremeno su likovi Rimljanki izranjali iz ulica i dijelile kroštule, fritule, slatkiše i balone. Najposjećeniji je bio zid uspomena engl. Memory wall na kojemu su se ostavljale romantične poruke, crteži i impresije. Na nekoliko mjesta postavljene su klupe ljubilice, a za ovu prigodu i jedina palma u središtu starog grada dobila romantičnu crvenu mašnu jer je to omiljeno mjesto na kojem se turisti fotografiraju – opisala je direktorica Dejanović ninsku romantičnu noć.

Romantika se osjećala u zraku, susretali su se likovi iz prošlosti kralja Tomislava s pratnjom, te Cezara sa svojom skupinom plebejaca i Rimljanki s kojima su se turisti fotografirali. Oni koji su bili raspoloženi za ples, plesali su uz romantičnu glazbu na više mjesta: na Višeslavovom trgu uz Duo gitman i po ulicama stare jezgre povijesnog Nina uz klapsku pismu.

25. travanj 2024 08:23