StoryEditorOCM
Zadar plusNIJE MU URUČEN NALOG

Mladen Grdović se žalio na presudu kojom je proglašen krivim jer nije dao da mu se izmjeri alkohol

Piše B.S.
12. rujna 2017. - 23:35
grdovic

Visoki Prekršajni sud RH odbio je žalbu popularnog zadarskog pjevača i kantautora Mladena Grdovića (59) koji je tražio ukidanje presude kojom je proglašen krivim jer je nakon jedne od niza prometnih nesreća odbio podvrgnuti se ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina.

Grdović je podnio žalbu protiv pravomoćnog rješenja Prekršajnog suda u Zadru od 14. studenog 2016. godine smatrajući da je bio onemogućen u raspravljanju i davanju obrane pred sudom jer mu nije uručen prekršajni nalog. Sud je, međutim, odbio njegovu žalbu držeći da nema zakonskih osnova za obnovu prekršajnog postupka.
U ožujku 2015.godine Grdović je mercedesom "pomeo" pješački otok u Zadru.

Nakon što je na povratku iz noćnog života izletio na nogostup, pregazio pješački otok, pomeo prometni znak te udario i jedno vozilo parkirano uz cestu, u policiju je odvezen jedino njegov crni “mercedes” CL 500, dok je Mladen otišao kući na spavanje. Iako su policajci nakon nesreće više puta dolazili u njegovu obiteljsku kuću u zadarskim Arbanasima, nitko im nije otvarao vrata. U policiji je na koncu rečeno kako su s Grdovićem ipak nakon četiri dana uspjeli razgovarati. Utvrđeno je da je on vozio automobil i skrivio prometnu nesreću, pa su uslijedili i optužni prijedlozi za izazivanje i bijeg s mjesta nesreće. Alkohol mu više nije bolo moguće izmjeriti. Samo dva tjedna kasnije Mladen je vozio Jaguara pod utjecajem od 2,30 promila alkohola u krvi.


Zadnjom pravomoćnom presudom Prekršajnog suda u Zadru od 6. svibnja 2016, Grdoviću je uz novčanu kaznu od tisuću kuna, vozačka dozvola bila oduzeta na mjesec dana. Prije toga, drugom pravomoćnom presudom od 29. lipnja 2015. izrečena mu je novčana kazna u iznosu od pet tisuća kuna te zaštitna mjera oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od tri mjeseca, dok mu je 13. listopada 2015. izrečena novčana kazna u iznosu od sedam tisuća kuna, a vozačka dozvola mu je oduzeta na četiri mjeseca.

20. travanj 2024 04:10