StoryEditorOCM
Zadar plusMAREARTIS ZADAR

Predstavljen roman "Putevima svitanja" Brankice Stanić - priča o fotografkinji Tini koja odlučuje odbaciti koncept "sreće" kakav su joj nametnuli drugi

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2017. - 16:16
received_10212451522575844b

U organizaciji Udruge za kulturu "MareArtis"Zadar,u Gradskoj straži ove srijede predstavljen je roman "Putevima svitanja", autorice Brankice Stanić. Ovom prigodom, predsjednica Udruge, Nikolina Mojić u pozdravnoj se riječi uz najavu autorice, posebno zahvalila Narodnom muzeju Zadar i ravnateljici Renati Peroš na ustupljenom prostoru u kojem se te večeri okupio veliki broj posjetitelja i ljubitelja pisane riječi.

Kroz Brankičine dijelove romana, neposredno i zanimljivo vodila je sve nazočne, moderatorica Marina Čalić Polegubić. U opuštenoj atmosferi i fanastičnoj interakciji s publikom koja se uključivala u dijalog s autoricom i moderatoricom večeri, roman je zasigurno pronašao put do čitatelja. Dijelove romana, svojom iskusnom interpretacijom čitala je zadarska pjesnikinja i recitatorica Nikolina Mojić, ujedno i predsjednica Udruge koja je priredila ovu promociju. 

Radnja romana donosi priču o fotografkinji Tini koja odlučuje odbaciti koncept "sreće" kakav su joj nametnuli drugi i zakoračiti u nepoznato -Tina napušta zaručnika, Hrvatsku, napušta sve što je poznavala, te se upušta u borbu s vlastitim strahovima...

Od autorice Brankice Stanić, doznaje se kako nije riječ o autobiografskom romanu, ali da ima elemenata iz njenog života, poput odlaska u Irsku koji u njoj i budi taj poriv o samospoznaji, te znalački isprepliće živote glavnih likova, sijekući sadašnjost slikama prošlosti, te premješta radnju iz Hrvatske u Irsku. Pri kraju službenog dijela programa, zanimljivom nagradnom igrom u kojoj su svi nazočni sudjelovali, Mirjana Majić osvaja nagradu - primjerak knjige s Brankičinim potpisom. U dobroj atmosferi raspoloženja, druženje se nastavilo uz domjenak.

18. travanj 2024 03:55