StoryEditorOCM
Zadar plusDONOSIMO EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE:

Evo kako će izgledati luksuzna unutrašnjost Hyatt hotela u Zadru!

3. studenog 2017. - 09:50
hyatt9-271017

Dugo iščekivani projekt „Maraska“, koji uz hotel “Hyatt Regency Zadar Maraska”, obuhvaća rezidencijalni i komercijalni dio, vrijedan čak sto milijuna eura, prije nekoliko mjeseci dobio je svoju prvu fizičku manifestaciju u obliku showrooma smještenog u marini D-Marin Dalmacija u Sukošanu u vlasništvu Dogus grupe. Na dizajnu hotela radi se od 2015. godine, a pokazne sobe izgrađene su prvenstveno s ciljem da predstavnici Hyatta i glavnog ureda Dogus grupe na evaluacijskim sastancima prije početka izgradnje samog hotela procijene izgled, izbor materijala, boja i raspored namještaja u sobama. Prvi smo medij koji je imao privilegiju ući u pokazne sobe, vidjeti, dotaknuti i objaviti Hyatt prije Hyatta! U razgledavanje su nas poveli projektni menadžer za Dogus Hrvatska Egemen Cam i Meri Matešić Sičić, voditeljica marketinga i komunikacija.

Kako je riječ o izgradnji luksuznog kompleksa s pet zvjezdica u nekadašnjoj tvornici pića i likera Maraska te potpuno novog dijela koji će se nalaziti iza Maraskine zgrade, u showroomu su prikazane dvije vrste soba – jedna u starom i jedna u novom dijelu. Njihov dizajn potpisuje studio za dizajn interijera DeSallesFlint iz Londona.

Čitav showroom prostire se na 120 kvadratnih metara te podsjeća na luksuzno uređene filmske setove. Sastoji se od dugog hodnika koji povezuje dvije sobe i balkon, a prati moderne trendove uređenja u hotelskoj industriji, za što je spomenuti studio upravo specijaliziran, a bit će naravno prilagođen i pravilniku za kategorizaciju hotela s 5* u Hrvatskoj. Pri ulasku u hodnik odmah je vidljiv spoj modernog i tradicionalnog, prvenstveno zadarskog kulturnog naslijeđa koji se ogleda kroz uzorke tapeta na zidu i tople pješčane boje plaža, a dizajnerima je glavna inspiracija i bila zadarska regija s fokusom na drvene materijale. Većina materijala za izgradnju showrooma djelo je hrvatskih proizvođača, a i finalno unutarnje uređenje u “Hyatt Regency Zadar Maraska” također će najvećim dijelom raditi hrvatske tvrtke. U Dogus grupi predviđaju i suradnju sa domaćim art dizajnerima koji će hotelu dati dodatnu notu mediteranskog šarma.

Kako Maraskina zgrada izgrađena 1915. godine na svom pročelju ima tek tri balkona, sobe u sklopu kojih će ti balkoni biti, bit će predsjednički apartmani, no one nisu predstavljene u showroomu. Prva soba u koju smo ušli nalazit će se u spomenutoj staroj Maraskinoj zgradi, a veličine je ca 40 kvadrata sa nešto višim stropovima nego što su predviđeni za novi dio. Sastoji se od spavaćeg dijela sa sofom ispred kreveta, otvorenog ormara te prostrane kupaonice sa tuš kabinom i kadom. Tople boje koje prevladavaju u sobi trenutno su u skladu sa najnovijim trendovima unutrašnjeg dizajna hotela, a imaju i opuštajući učinak baš kao i motivi Dalmacije na slikama koje krase zidove. Obratite li pažnju na tepihe, uočit ćete da podsjećaju na zadarsku turističku atrakciju – morske orgulje, koje su i bile inspiracija za dizajn tepiha. Ormar nema prednju stranicu, otvoreni pretinci za odlaganje stvari novitet su u Hyatt hotelima koje planiraju uvesti i u ovaj.

Nema prevelike razlike između soba smještenih u starom i novom predjelu hotela. Sobe u novom dijelu bit će nešto manje, 35 kvadrata i nešto nižih stropova u odnosu na sobe u starom dijelu zgrade. U sklopu sobe koju smo mogli vidjeti u showroomu, bio je i balkon veličine 11,5 kvadrata okružen ogradom čiji će se dizajn u budućnosti promjeniti, jer je tako odlučeno na evaluacijskim sastancima. Ostale sitne promjene tiču se i mini bara koji je trenutno smješten u ladicu ispod televizora, a u originalu će biti proziran, obučen u staklo. Svjetla na ulazu u sobu koja osvjetljavaju vrata također će biti promijenjena, a prema tvrdnjama iz vodstva Dogusa, ostatak za sada ostaje isti.

Bilo je zanimljivo vidjeti ovih 120 kvadrata, nakratko uživati u njihovom luksuzu i dobiti predodžbu kako bi čitav kompleks veličine čak 19 tisuća i petsto metara kvadratnih mogao izgledati u svom finalnom obliku – sa ukupno 130 soba te pratećim rezidencijalnim i komercijalnim dijelom. Još se uvijek ne zna kada bi sama izgradnja trebala započeti, iako je otvaranje Hyatt Regency Zadar Maraska najavljeno za 2019. godinu. Njegovo otvaranje predstavljao bi prvi veliki korak ka svrstavanju Zadra na svjetsku kartu luksuznih turističkih odredišta.

19. travanj 2024 06:24