StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: UDRUGA DRAMA PLUS PREDSTAVILA NOVI KAZALIŠNI PROGRAM

Pogledajte kako su mladi glumci atraktivno predstavili kazališni repertoar

Piše A.F.
7. prosinca 2017. - 14:31
Drama plus

- Mislim da imamo suvremen i zanimljiv program jer smo okupili najtalentiranije glumce u Zadru, rekao je s puno samopouzdanja Vinko Radovčić, umjetnički voditelj "Drame plus", na predstavljanju prve sezone svoje kazališne udruge, dodajući kako im je cilj uljepšati i obogatiti kazališni program Zadra.

Nakon toga desetak članova udruge izvela je "najavnu špicu" cijele sezone, odigirajući u Edukativnoj dvorani Kneževe palače nekoliko isječaka dramskih predstava iz nadolazećeg repertoara. Tijekom sezone Drama plus će izvesti četiri nove predstave rađene prema klasičnim djelima i suvremenim autorima, a to su "Carevo novo ruho" Hansa Christiana Andersena, "Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića, "Snajper" Damira Karakaša i "Čudnovate zgode Šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić.

 

 

- Ove godine smo pripremili četiri nove predstave, a prvu, "Carevo novo ruho" Mala drama izvest će 28. prosinca u HNK. To će biti zanimljiva suvremena adaptacija poznate Andersenove bajke. Nakon toga izvest ćemo jednu od najigraniji predstava u Meksiku, Venezueli, Španjolskoj, "Moj sin malo sporije hoda", jednu od najnagrađivanijih hrvatskih kazališnih predstava, prema tekstu našeg mladog dramatičara Ivora Martinića.

Udruga Drama plus okuplja 24 glumaca podijeljena u dvije grupe po 12, u svakoj je po šest muškaraca i šest djevojaka, a kako je napomenuo Vinko, mjesta za nove talente uvijek ima i za njih su vrata otvorena.

- Godinu dana smo radili na ovom programu i možemo reći da su sve predstave kritika društvu u kojem se nalazimo, objasnio je Radovčić koji se glumom i režijom već istaknuo u zadarskom HNK.

Cilj im je svojim kazališnim djelovanjem postati mjesto susreta svih generacija i svih društvenih skupina te pružiti primjere tolerancije, razotkriti i približiti strano, nepoznato, drugo i drugačije, ali i potaknuti kod gledatelja i glumaca maštu i znatiželju.

- Vinku me dovela velika želja za glumom. Sada sam četvrti srednje i san mi je upisati Dramsku akademiju, a smatram da nema bolje osobe kojoj se mogu obratiti nego Vinku Radovčiću. Radimo sve korak po korak i dan za dan, tako sve više rastemo. Mislim da će ovo biti zanimljiva sezona za nas, ali i za naše gledatelje. Ništa nam nije naporno jer uživamo radeći na predstavama, rekla je jedna od članica Drame plus Mia Bujan dodajući kako joj je najizazovnija bila predstava "Snajper" prema motivima iz romana Damira Karakaša, jer u njoj igra glavnu ulogu, trudne djevojke Sunčice.

19. travanj 2024 21:25