StoryEditorOCM
Zadar plusMALE KUĆNE ČAROLIJE POZNATE ZADRANKE

Doris Pinčić sa Splićankama podijelila neke od najdražih recepata, oduševljene su jer same nikad ne bi ovo iskombinirale

Piše M.K. / PSD
16. prosinca 2017. - 20:34
doris pinčić

"Kad god se poželim malo sakriti i odmoriti od svijeta, sakrijem se u moju malu kuhinju!" - ustvrdila je Doris Pinčić Rogoznica i potom svojim pratiteljicama otkrila što je sve spremala za ručak.

Tako se na kućnoj trpezi popularne voditeljice našao brudet od liganja, polpete od špinata, pizza od pirovog brašna i biskvit s jabukama i zobenim pahuljicama, za čijim je receptima na Dorisinom Instagram profilu nastala prava jagma.
"Može li recept za biskvit s jabukama i zobenim? Hvala!", "Molim za recept za biskvit!", "Mmm... sve zdravo i ukusno. Mogu li receptići od pizze i polpeta?" - nestrpljive su bile pratiteljice, među kojima smo prepoznali i neke od splitskih zaljubljenica u kužinavanje.

Doris je bila brza u ispunjavanju želja, pa prenosimo kako ona radi polpete od špinata i zdravi desert, za kojeg je jedna od pratiteljica ustvrdila kako će ga svakako uvrstiti na božićnu trpezu.

"Hvala na odličnim idejama! Imam blizanke od 2.5 godine, od kojih jedna ima dijabetes tipa1 i zdrava hrana je sveprisutna u našoj kući. Strka s klinkama mi oduzme uopće vremena za traženje nekih fora recepata, pogotovo za slastice koje su nam ful limitirane. Ovaj kolač od jabuka i zobenih je odličan." - komentirala je oduševljeno. 


BISKVIT S JABUKAMA I ZOBENIM PAHULJICAMA
Sastojci: Jaja, naribane jabuke (sa svojim sokom), malo smeđeg sećera ili meda, cimet, vanilija, malo zobenih pahuljica, malo pirovog brašna i malo lješnjaka usitnjenih u brašno.
Postupak: Sve zamiješati i peći skoro sat vremena na nekoj pristojnoj temperaturi za biskvit.


POLPETE OD ŠPINATA
Skuhati špinat, ocijediti i nasjeckati, dodati mljevene lješnjake, naribani tvrdi sir, česnjak, sol, papar i dva jaja, sve zamiješati i grilati na malo maslinovog ulja.
"Za količine ne pitajte, isključivo od oka!" - pojasnila je Doris.

19. travanj 2024 20:19