StoryEditorOCM
Zadar plusSLUČAJ KOJI JE GANUO HRVATSKU

Djevojčici Riti obitelj iz Zadra poklanja ljetovanje

10. siječnja 2018. - 22:00
26219273_1697073153665225_4276381102247284939_n

Nakon što je četverogodišnjoj djevojčici Riti Duratović iz Sunje, oboljele od dilatacijske kardiomiopatije, prošlog vikenda uspješno transplatirano srce u KBC-u Zagreb, njezina joj je majka Dina šapnula: "Rita, ovog ćemo ljeta ići na more."

Građani dirnuti ovom rečenicom i cjelokupnom obiteljskom situacijom koja je odjeknula medijskim prostorom, ponudili su Duratovićima ljetni smještaj, kad god žele. Riječ je o obitelji Galić, koja u svojem vlasništvu ima apartmane u Zadru, a do Rite su došli preko zajedničke prijateljice Marije Šapine.

Kako smo čuli od Marije, obitelj Galić želi se što manje medijski eksponirati, voljeli bi da sve što više ostane na privatnoj i prijateljskoj bazi. Facebookom su se ipak proširila pisma njihove djece koja jedva čekaju da im Rita dođe u goste pa su joj slikama i riječima uputile pozive i želje za brzim ozdravljenjem.

"Draga Rita, znam da se još nismo upoznale, ali mislim da ćeš mi biti super prijateljica. Želim da na ljeto dođeš u Zadar. Želim da budeš najsretnije dijete na svijetu i da sve prođe u redu", pismom joj je poručila Allegra.

"Rita, nadam se da ćeš doći kod nas na ljeto! Mi bi jako to htjeli. Brzo ozdravi!! Volimo te!", napisala je Aurora.

Inače, zahvat kojim je Rita dobila novo srce trajao je punih dvanaest sati, a srce je iz Austrije stiglo Vladinim zrakoplovom u subotu poslije podne. Djevojčica više nije na respiratoru i stanje joj je stabilno.

20. travanj 2024 09:10