StoryEditorOCM
Zadar plusZADRANI U 6. SEZONI KULINARSKOG SHOWA

Prijateljice Loreta Bačić i Ivana Nemarić te bračni par Ljiljana i Drago Draženović u novoj sezoni "Tri, dva, jedan – kuhaj!"

Piše Ana Franić
2. veljače 2018. - 15:00
kuhanje-280118

Šesta sezona popularnog RTL-ovog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan – kuhaj!" startala je prošlog ponedjeljka s pregršt noviteta. Vratio se Ivan Pažanin kao četvrti član žirija, a čak dvadeset parova ove se sezone bori za tri vrijedne nagrade: titulu najboljeg amaterskog kuhara, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna te namještenu kuhinju u vrijednosti od 30 tistuća kuna. Svoje kulinarsko umijeće i znanje pokazat će i dva para iz Zadarske županije, prijateljice Loreta Bačić i Ivana Nemarić, te bračni par Ljiljana i Drago Draženović.

Loreta i Ivana su prijateljice već šest godina, a kroz šalu kažu kako im je ovo treća sreća s prijavom na kulinarski tv-show.

- Pri put smo se prijavile prije tri godine, ali sam ja tada zatrudnjela. Opet smo se prijavile prije dvije godine pa je tada Ivana zatrudnjela. I ovo nam je sada treća sreća. Idemo pokazati što znamo, započinje nam priču Loreta, 26-godišnja Zadranka koja se bavi odnosima s javnošću i marketingom.

Ivana i Loreta su otkačene mlade mame, Loreta ima dvogodišnjeg sina, a Ivana curicu od godinu i mjesec dana. Osim ljubavi prema kuhanju dijele i ljubav prema psima pa tako obje imaju po dva čovjekova najbolja prijatelja. Ako u slobodno vrijeme zajedno ne kuhaju, vrlo često ih se može zateći u šetnji prirodom s djecom i psima...

- Kad smo se upoznale shvatile smo da živimo jedna blizu druge i stalno si pomažemo oko svega. Postale smo nerazdvojne. Tako bi se često podijelile da jedna danas kuha, a druga dođe na ručak ili obrnuto, kako bi se kome poklopilo. Najviše volimo kuhati za prijatelje jer je to prilika da se svi okupimo. Kad je prava atmosfera, kuhanje još veći gušt. Na meniju bude sve i svašta, od pečenog do kuhanog, a posebno nam je draga fransucska salata. Svake godine nam je sve bolja, govori 32-godišnja Ivana koja se bavi turizmom. Radila je kao vodič, animatorica i u agenciji. Kroz turizam je, kaže, spojila sve svoje osobnosti i sposobnosti.

Kulinarski show "Tri, dva, jedan – kuhaj!" prate već duže vremena ispred malih ekrana i vrlo često bi tada razmišljale kako bi se one snašle na setu i u pripremi pojedinih jela, a sada su tu priliku napokon i dobile. U glas govore kako im je ovo svojevrsni izazov jer će ispitati svoje znanje i granice, ali usto imaju priliku i naučiti nešto novo.

- Pričljive smo, otvorene i prijateljski nastrojene tako da smo se vrlo brzo skompale sa svima. Atmosfera je odlična, a mi smo sebi napravile dalmatinski štimung kako bi se mogle opustiti, kaže Loreta dodajući kako im je najveći problem na setu što tijekom kuhanja nemaju sat.

- Navikle smo gledati na sat dok kuhamo, a sada to ne možemo. Moram priznat da nam je čudno, ali treba se naviknuti da same procjenjujemo koliko nam treba za određeni dio pripreme. Puno je lakše od doma ovo gledati i komentirati nego kad si na setu, ali nije to ništa nemoguće, objašnjava Loreta.

Kažu kako su tremu potisnule zezancijom kako bi im bilo lakše, a rivalstva na setu među kandidatima trenutno nema.

- Svi smo u istom sosu i nekako je ljudski nagon da se svi držimo skupa, a ne da idemo jedni protiv drugih, kroz šalu nam priča Ivana ističući kako je u ovom showu bitno da što bolje skuhaš za sebe i daš svoj maksimum, a ne da viriš u tuđi pijat.

Četveročlani žiri, Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin pomagat će natjecateljima, ali i ocjenjivati njihova jela.

- Prema žiriju imamo strahopoštovanje jer su to profesionalci i ljudi sa znanjem. Nije ni njima lako probati 20 različitih jela u sat vremena i razabrati sve okuse i mirise. Svi imamo priliku od njih naučiti nešto novo, a ako i kažu da nešto ne valja to je konstruktivna kritika, ne misle oni ništa loše s tim, govori Loreta dodajući kroz šalu kako će jednog dana moći reći da ih je nekim tajnama zanata naučio Špiček, kojeg Ivana obožava.

Prilikom prijave za show nisu imale neka očekivanja i cilj dokle žele dogurati. Idu, kako kažu, korak po korak, pa dokle stignu. Svaki put su sretne kad nešto novo nauče, a bez obzira na rezultate ostat će im vrijedno iskustvo.

- Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših muževa, baka i dida servisa, obitelji i prijatelja koji su nam najveća podrška. Oni nam daju vjetar u leđa. Oni su preuzeli dio obveza dok smo mi na snimanjima i pomogli nam da ostvarimo sve ovo, priznaju za kraj Loreta i Ivana.

Bračni par Ljiljana i Drago Draženović, savršen su primjer kako za pravu ljubav nikada nije kasno. U braku su sedam godina, a upoznali su se i zaljubili u Zadru gdje su odlučili graditi zajednički život. Ljiljana je rođena u Zagrebu, s obitelji se preselila u Biograd na Moru kad je imala osam godina. Drago je rođen u Otočcu, a na more se preselio zbog ljubavi.

U televizijski show "Tri, dva, jedan – kuhaj!" prijavio ih je Drago, jer oboje vole kuhati, najviše za obitelj i prijatelje.

- Prijavili smo se bez ikakvih nadanja i očekivanja. Nemamo zacrtani cilj, pa dokle bude išlo... Sve ove je prvenstveno zabava i prilika za naučiti nešto novo, govori nam 56-godišnja Ljiljana, po struci inače labaratorijska tehničarka.

U slobodne vrijeme kuhanje im je najdraži način opuštanja, poglavito za svoje najbliže, jer im je to prilika da se svi okupe i dobro zabave. Nedavno su se preselili u mjesto Paljuv kraj Novigrada gdje su sagradili kuću, pa sad stalno oko nje sređuju sitnice...

- Radio sam u restoranu i kada nije bilo posla uvijek bih uletio u kuhinju, gledao kuhare kako kuhaju i od njih upijao male tajne. Ljiljana i ja uvijek isprobavamo nova jela i volimo eksperimentirati, iako sam ja više za roštilj i pečenje, pogotovo za janjetinu i odojka, dok je ona za kolače, priča Drago, 67-godišnji umirovljenik.

Kako ste se snašli na setu, je li bilo treme?

- "Tri, dva, jedan – kuhaj!" smo gledali i prije tako da smo otprilike znali što nas očekuje. Ekipa je odlična, a atmosfera opuštena tako da nije bilo puno treme. Samo one male, pozitivne, govori nam Ljiljana priznajući kako joj je prije natjecanja neke tajne otkrio sin, po struci kuhar koji je uvijek njen "joker zovi". Drago dodaje da je velika razlika kada sve to gledaš na televiziji iz udobnosti svoga kauča nego kad si na setu.

- Uvijek sam se mislio kako nemaju vremena, ali tek sada shvaćam kako je bilo bivšim natjecateljima. Puno toga se treba napraviti u kratkom roku. Ovo nam je izvrsna prilika da naučimo što više možemo od žirija, stručnjaka u svom zanatu, ali i prilika da ispitamo svoje znanje i granice, objašnjava Drago.

Ljiljana i Drago se slažu kako rivalstva na setu nema jer svatko radi za sebe i trudi se koliko može da određeno jelo pripremi što bolje.

- Mladi su ambiciozniji i brži od nas, ali svi su prijateljski raspoloženi tako da je svaki izazov lakše savladati. Svima je ovo zabava i igra, govori Ljiljana koja obožava kolače, poglavito štrukle, a najbolje je probala na putovanju s mužem kroz Zagorje, u mjestu Klanjec.

25. travanj 2024 03:30