StoryEditorOCM
Zadar plusU AŠK ZADAR RAĐA SE NOVA ATLETSKA NADA

​Tea Smokrović postala juniorska prvakinja države u troskoku: Fali mi 37 centimera za Europsko prvenstvo!

Piše Ivica Gjergja
5. veljače 2018. - 14:28
smokrovic1-300118

Mnoga znana atletska imena u Zadru „izrasla“ su pod paskom trenera Predraga Saratlije i Ivice Šole, a jedna u „novom nizu“ najboljih, koja je postala prvak države u troskoku u juniorskoj konkurenciji, je Tea Smokrović, članica AŠK Zadar. Tea je na Prvenstvu Hrvatske u atletici za juniore održanom nedavno u Rijeci osvojila prvo mjesto skočivši 11,63 metra. Svoj osobni rekord približila je za 37 centimetara do ispunjenja norme za plasman na Europsko prvenstvo koja iznosi 12 metara.

Skokom u Rijeci Tea je svoj osobni rekord popravila za 16 centimetara, što je izvrsno, jer je to odraz njenog angažmana i treninga kojeg provodi s trenerima Tomislavom i Predragom Saratlijom. Tei ostaje još samo malo da ostvari normu za juniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u Gyoru u Mađarskoj od 5. do 8. srpnja ove godine.

- Cilj mi je dohvatiti normu, kao i nastup na Europskom prvenstvu za juniore u Mađarskoj. Svjesna sam svega, znam da samo angažmanom i marnim i predanim radom i treninzima mogu izboriti odlazak. Vjerujte, sve ću napraviti da vidim Mađarsku, jer tamo se održava smotra najboljih skakačica u troskoku. Malo vremena mi je ostalo, vjerujem u vlastite snage i mogućnosti, a volju za radom imam, pa kada se to sve poklopi, uvjerena sam da ću ostvariti cilj. Što se tiče nastupa u Rijeci zadovoljna sam kao i moji treneri, kazala nam je Tea.

Slušajući Teu, trener Ivica Šola klimao je glavom pa nam je u jednom trenutku kazao:

- Ne smijemo zaboraviti da se Tea ponovo potvrdila. Naime, prije nego što je u Rijeci postala državna prvakinja među juniorkama, Tea je prošle godine bila prvakinja u mlađim juniorima sa skokom od 11,26 cm. To je rezultat koji sve govori. Tea je izuzetno brza zbog čega je često na natjecanjima koristimo u štafeti 4x100 metara. Ona je izuzetno vrijedna cura, zna sebe dozirati, dakako, uz naš nadzor. Osim toga redovita je na treninzima, a zna i, kao i ove godine, preko školskih praznika otići na pripreme i odraditi ih „muški“. Kad se tako radi i rezultati su vidljivi. Tea ima 17 godina i pohađa Gimnaziju Franje Petrića u Zadru, popularni MIOC. No unato brojnim školskim obvezama, ne fali s treninga, priča nam Šola.

Vjerujete li da će spjeti ostvariti normu za Europsko prvenstvo?

- Teško je to prognozirati, ali se svi skupa nadamo da Tea može dohvatiti normu. Da to pokuša postići ostaje joj rok do 1. srpnja, a to je dosta velik period, do tada je sve moguće. Mi vjerujemo u Tein uspjeh, mi je vidimo na europskom prvenstvu u Mađarskoj.

25. travanj 2024 01:46