StoryEditorOCM
Zadar plus"SVJETLOST DOLAZI"

Na festivalu moderne kršćanske glazbe tri izvođačice iz Zadra

Piše Zadarski.hr
15. veljače 2018. - 10:19
Festival IMG_0042.JPG

Udruga "Stihovi i Note" objavila je rezultate natječaja za međunarodni 6.Festival duhovne glazbe "Svjetlost dolazi" Zadar 2018 koji će se održati 20. travnja u HNK Zadar s početkom u 19.30 sati. Od ukupno 21 skladbi koje su pristigle na javno raspisani natječaj odabrano je 14 izvođača među kojima su i tri izvođača iz Zadra.

1. ANITA NIKIĆ - "Aleluja" - ZADAR 2. ANJA GRABAR - "U Bogu je mir" - ZAGREB 3. JOŠKO PERIĆ - "Dođi na most" - SPLIT 4. BRANKO PERKOVIĆ - "Zov svete krvi" - SLAVONSKI BROD 5. SANELLA BAČIĆ - "Jesam li dostojna tebe" - ZADAR 6. HOŠEA&ESTERA - "Isus i ja" - LIPIK 7. VEDRAN VEGAR - "Bog te voli" - KNIN 8. MARIJANA MILIĆ - "Ruka ljubavi" - RIJEKA 9. JELENA SKOKO i KATARINA ČOLAK -"Na križu" - ŠIROKI BRIJEG, BiH 10.KORNELIJA&MIHOVIL DOROTIĆ - "Ješua" - BREGANA 11.TEA VIDAIĆ - "Kraljica savjeta" - ZADAR 12.MATIJA PAŽANIN i EFA ZELENČIĆ -"Vodi nas vodi" -PREKO/KALI, OTOK UGLJAN 13.LUKA BRALA -"Pred tebe dolazim" - POSEDARJE 14.VIS DAVID -"Susret" - KNIN

Festival je i ove godine međunarodan, prepoznat ne samo u Zadru, već i široj javnosti u RH kao kvalitetna glazbena kulturna manifestacija kojega prate i redovno objavljuju razni mediji. Ove godine izvođači će nastupati uz pratnju formiranog festivalskog benda pod ravnanjem Saše Miočića.

Festival je natjecateljskog karaktera na kojem se izvodi moderna kršćanska glazba, a nagrade će se dodijeliti za najbolji tekst, glazbu, aranžman, nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija i nagrada publike. Festivalske nagrade izradit će poznata umjetnica Dunja Cossetto iz Zagreba koja koristi tehniku fuzija, spajanjem slojeva stakla u boji i bez boje na temperaturi i do 900 stupnjeva Celzija - flos staklo i staklo u boji – tehnika taljenja.

Uskoro će biti i poznati članovi stručnog ocjenjivačkog žirija i revijalni gost ovogodišnjeg 6-tog izdanja - kaže Vesna Benić ravnateljica festivala koja zahvaljuje svima koji su ove godine prijavili svoje skladbe na natječaj te ovim putem čestita izabranim autorima i izvođačima. 

18. travanj 2024 11:57