StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: KLUPSKA VEČER U BENKOVCU

Njake održao koncert u čast Azri, zvuči baš kao Johnny! Poslušajte njegovu izvedbu: "A šta da radim..."

Piše M.V.
19. veljače 2018. - 15:01
njake_

Bila je to sjajna klupska i rock zabava u Pizzeriji 'Pape' u Benkovcu: zadarski glazbenik Marko Nakić Njake održao je prošlog vikenda višesatni solo koncert na kojem je izvodio isključivo pjesme Branimira Johnny Štulića i njegove Azre, gotovo sve koje se nalaze na live albumu te grupe 'Zadovoljština' iz 1988. godine.

Njake je Zadranima, a i mnogima van Zadra, poznat kao osnivač i pjevač Azra Tribute Banda koji i danas povremeno održava koncerte. Mnogi će priznati da Njake zvuči poput Johnnyja, po mnogima jednog od najvažnijih rock autora i glazbenika na ovim prostorima koji i danas ima brojne štovatelje.

Pokazalo se to i u 'Pape', omiljenom okupljalištu Benkovčana, pizzeriji koja je nešto između kluba, slušaonice, gradskoh dnevnog boravka i zalogajnice, mjesto u kojem gosti dišu plućima punim rocka koji je tu opstao uprkos navali 'cajkaške' kulture koja se proširila svugdje naokolo, pa i u samom Zadru.

Marko Nakić se odlično uklopio u ovu benkovačku mikro priču. Iako je danas bubnjar zadarske grupe 'Sexymotherfuckers' ovaj multitalentirani glazbenik sa širokom lepezom glazbenih interesa, osobito poštuje lik i djelo Đonija Štulića pa njegove pjesme znalački i emotivno prenosi publici.

Prenosimo djelić atmosfere s Njakinog koncerta u 'Pape' i to s pjesmom 'A šta da radim' s prve 'Azrine' singl ploče koja je, zanimljivo, istog godišta kao i Nakić – 1979.

19. travanj 2024 08:07