StoryEditorOCM
Zadar plusZADARSKI KORIJENI TRENERA RUMUNJSKE REPREZENTACIJE

Zare Markovski: Moja je majka Zadranka, jedva čekam obići stare prijatelje!

23. veljače 2018. - 20:00
LGP_9880

Sjetiti se nekog košarkaškog kutka na svijetu u kojem nećete naći nekoga komu je Zadar poveznica s ovim sportom gotovo je nemoguće. Dobar primjer nam je pred vratima jer u reprezentativnom ogledu Hrvatske i Rumnjske na Višnjiku, na klupi gostiju sjedi izbornik Zare Markovski, čija je majka rođenjem Zadranka.

Zare se pak najprije okrenuo prema košarci koja je njegov životni put, ali se prisjetio i svojih Zadrana s kojima redovito održava kontakte, na sve moguće načine. Nerijetko ga se, napose u ljetnim mjesecima, može vidjeti na Kalelargi...

- Hrvatska je favorit, obzirom da njihovi reprezentativci imaju ogromno međunarodno iskustvo, za razliku od nas. Imaju talent na kojem im možemo zavidjeti. Mi smo oslabljeni neodlaskom Moldo Veanua, međutim, nama je prvi cilj pomladiti reprezentaciju. Tako da će nam pravo pojačanje doći i španjolske LEB lige, Emanule Cate, jednako mlad kao i Nandor Kuti, koji moraju povući ostale - kazao je Zare Markovski, izbornik koji je obiteljski vezan uz Zadar, pa će zasigurno iskoristiti boravak kako bi posjetio stare prijatelje.

- Nemoguće je ne otići na kavu u caffe "Lloyd" omiljeno okupljalište brojnih Zadrana, napose onih koji vole pričati o košarci. Istina, nije sve isto jer je "Lloyd" meni bez prijatelja Čede znak da se moj Zadar mijenja, gdje mi je s mojim prijateljem Marinom Begonjom i društvom iz grada uvijek prijatno. Moram kazati kako me veseli i moj susret s ujakom Vjekom Sorićem, uglednim zadarskim fotografom - veli Zare.

Njegovo poznavanje igrača koji su u sastavu reprezentacije Hrvatske nije malo. Naprotiv.

- Neke sam igače svojedobno vrlo rado trenirao u Italiji, Hrvoja Perića i Roka Stipčevića. Marko Popović je otišao u Valenciju iako je bilo planirano da dođe u moj tadašnji klub Avellino, tako da sam emotivno vezan za njihove karijere. I neću ništa novoga reći ni o ostalima koji imaju značajne uloge u klubovima diljem Europe - kazao je Markovski.

Rumnjski izbornik rado prati i zbivanja oko KK Zadar...

- Dolaskom Aramisa Naglića može se zaključiti kako je ipak krenulo na bolje, šteta za poraz u polufinalu Kupu. Nama navijačima ne preostaje ništa drugo nego očekivati još bolje dane. Iako, Zadar kakvog zamišljamo traži dodatnu ljubav - zaključio je Zare.

26. travanj 2024 02:45