StoryEditorOCM
Zadar plusOTKRILI SMO TKO JE TAJANSTVENA LJEPOTICA

Zadarska "Monica Belluci" je Sara Knežević iz Orahovice, voli farmaciju, modu, špicu Kalelargom i HDZ!

Piše M.K. / Virovitica.net
17. travnja 2018. - 16:20
23467407_646734115670799_7598605562789621902_o

Otkrili smo tko je tajanstvena ljepotica koja već danima plijeni pozornost zadarskih fotoreportera. Samozatajna djevojka, decentno i elegantno odjevena u svakodnevnoj šetnji Kalelargom čiji su zaštitni znak jarko crvene štikle, zapravo je Sara Knežević iz Zadra koja je s oduševljenjem na svom Facebook profilu prokomentirala iznenadnu medijsku pozornost kojom je obasuta na internetskom profilu i društvenim mrežama Slobodne Dalmacije i portala Zadarski.hr.

Sari ovo nije prvo poziranje fotografima. Svoju ljepotu pokazala je na propagandnim jumbo plakatima Čorkez taksija Rudija Čorka, tajnika kluba utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman koji su oblijepljeni u Zadru, Rijeci i Crikvenici. Bila je i finalistica izbora za Miss Universe Croatia prošle godine. Članica je Savjeta mladih grada Zadra, kao posao navela je profesiju u farmaciji, a da je simpatizerka, ako ne i članica HDZ-a, jasno je po pregršt stranačkih fotografija u društvu gradonačelnika Branka Dukića, župana Božidara Longina i drugih HDZ-ovskih funkcionera iz Zadra.

Sara je, prema podacima s društvenih mreža, rodom iz Orahovice, ali joj je Zadar u srcu sudeći po brojnim fotografijama koje je prikazuju u šetnji gradom. Uživa u gastronomiji i ispijanju pića, a često ju je moguće vidjeti i na kavi u društvu poznatih Zadrana.

Sara je, ne treba u to sumnjati, djevojka u usponu i još bi se puno ubuduće moglo čuti za nju. Kako se zapravo našla u Zadru, izjavila je za portal Virovitica.net.

Nakon što je u finale Miss Universe ušla kao 24–godišnja farmaceutska tehničarka. Sara se nakon završene opće gimnazije u Orahovici prekvalificirala na farmaciju i zaposlila u ljekarni u Zadru. Miss Universe oduvijek prati i tako je krenula ta priča.

- Redovito pratim Miss Universe, ali isključivo samo taj izbor ljepote jer je najprestižniji na svijetu. S obzirom na to da jako volim upoznavati nove ljude, doživjeti nove događaje, nije mi trebalo puno i prijavila sam se na web-stranici izbora i evo došla do finala. Nije mi cilj ni kruna ni neki sad veliki uspjeh, jedino što želim je uživati u ovom trenutku, presretna sam što sam dio ove predivne priče koja će mi definitivno ostati velika životna uspomena – započinje Sara razgovor za Virovitica.net.

- Nakon prijave dobila sam poziv od gospođe Marije Kraljević da dođem na casting koji je održan u hotelu Esplanade u Zagrebu i nakon završetka su mi rekli da će javiti koliko je cura prošlo. Ubrzo mi je gđa Marija javila da sam upala među 18 najboljih i krenuo je izbor kupaćih kostima od sponzora, naravno haljina, cipela i svega ostalog. Ove godine će nam ponovo sponzor haljina biti Sherri Hill i cipela Baldinini, što su najbolji svjetski proizvođači i to je na neki način ostvarenje mog sna. Prije nekoliko dana su završile pripreme u Zagrebu pa iako moram priznati da je bilo naporno, prije svega je bilo predivno, jednostavno sam uživala. Morali smo čak malo i glumiti za pripremni film, ali ono što mene veseli je da ćemo se ove godine uživo same predstavljati, dakle puno toga će ovisiti o nama samima. I evo, uzbuđena sam, jedva čekam novi susret s curama, 27. travnja moramo biti tamo na posljednjim pripremama, a 28. travnja je to veliko finale u studiju HRT-a i bit će prijenos uživo. To naglašavam jer izbori ljepote su u svijetu, posebno u Americi, podignuti na iznimno visoku razinu, vrhunski su medijski praćeni, dok su u nas definitivno zapostavljeni – nastavlja Sara koja je već nakon prvih castinga i priprema dobila nekoliko manekenskih i modeling ponuda.

- Dobila sam dosta ponuda, ali nisam puno razmišljala, sve sam ih odbila jer imam u životu svoje prioritete, no kako čovjek nije vječno mlad, željela bih, onako čisto iz hobija, ostati i u modelingu, ali nakon što ispunim sve životne ciljeve. Naime, sebe vidim u turizmu kao poduzetnicu i upisat ću Studij turizma i kulture u Zadru, gdje sada živim. Kad sve usporedim, na Miss Universe sam se prijavila da iskustva u izboru koristim kako bi bolje upoznala i svoje vršnjakinje iz drugih dijelova Hrvatske. Moram reći kako su nas odgovorni na pripremama pohvalili da smo supergrupa, djelujemo kao jedno, nema zavisti među djevojkama i ne gledamo se kao konkurencija. Sve smo rekle da nije važno tko će pobijediti, važno je da smo se upoznale jer to je ipak jednom u životu. Upoznala sam divne osobe, kao što je moja cimerica iz Knina i sve to djeluje jako pozitivno na mene – priča vidljivo uzbuđena, ali s osmijehom čvrstim na zemlji Sara, koja je već punih godinu dana u Zadru. A kako se jedna Slavonka snašla u srcu Dalmacije?

- Zadar je predivan grad i ja tamo naprosto uživam. Sviđa mi se mentalitet ljudi, odlično sam se uklopila i sve mi je nekako onako na prvu sjelo. Možda zato što sam korijenima Dalmatinka, tata mi je, naime, podrijetlom iz Zadra i okolice, ali svejedno, za mene je u Zadru zapravo počeo pravi život. Definitivno želim ovdje ostati živjeti, raditi u turizmu, a što ćeš više od turizma u Hrvatskoj nego u toj grani, raditi u Zadru. Ipak, Orahovica će kao grad ostati posebna u meni – zaključuje Sara za Virovitica.net, koja kaže kako uživa pročitati dobru knjigu, otići u kazalište, muzej, pogledati neki modni show ili događaj.

22. travanj 2024 20:54