StoryEditorOCM
Zadar plusFEŠTA U MOCIRAMA

U Zadru rukomet igralo 700 djece, a svi su pričali o novoj frizuri Ivana Balića!

Piše M. B. / SD
23. travnja 2018. - 13:52
Balic3.PNG

Nevjerojatne stvari zbivaju se u rukometnoj Dalmaciji, ovaj put centar je bio Zadar, odnosno dvorana Mocire. Na drugom turniru Erste Rukometne Lige Dalmacije, koju je pokrenula rukometna akademija Balić&Metličić pod sloganom "daj pet za rukomet" igralo je 56 ekipa, sa 696 mladih igrača i igračica mini rukometa. Nedavno je ERLD bila u Šibeniku, taj prvi turnir sve je oduševio, a ovaj u Zadru nadvisio je sva očekivanja. Neizvjesne utakmice u kategorijama djevojčica i dječaka rođenih 2007., 2008. i 2009. godine igrale su se praktički od jutra do mraka, na tri terena odigrano je 120 utakmica.

- Mislio sam da je ono u Šibeniku vrhunac, a ovo je novi korak naprijed. Uživam u svakom trenutku, u svakoj utakmici, vidjeti na jednom mjestu toliko djece da igra rukomet je nešto najljepše što se može doživjeti - nije skrivao oduševljenje Ivano Balić, koji se u Zadru pojavio s novom frizurom.

Skratio je kosu, ali nije mogao pobjeći lovcima na autograme. Na dres, majicu, ruku, obraz, bilo gdje, samo da se uhvati Ivanov potpis. Frizuru nije promijenio Pero Metličić, još jedan legendarni rukometaš. Ali, ni mišljenje, koje nam je izrekao na šibenskom turniru.

- Ova liga je pun pogodak. Jedva čekam turnir u Dubrovniku, kao da se prostim okom vidi podizanje kvalitete, djeca su željna natjecanja, utakmica, a sada im je to i omogućeno - kazao je Metličić.

U Mocirama, u konkurenciji djevojčica (kategorija 2009.) prvo mjesto osvojilo je Dugopolje, u kategoriji rođenih 2008. godine prvi je bio ŽARK Split, a u kategoriji rođenih 2007. godine titulu prvakinja osvojilo je MiniSunce.

Kod dječaka, prvi je bio Izviđač (2009.), u kategoriji igrača rođenih 2008. godine titulu prvaka osvojile su Vodice, a najbolji među rođenima 2007. godine je Solin. Do završnice, koja je planirana za početak lipnja na splitskim Gripama ostali su još turniri u Dubrovniku i Splitu, koji će se odigrati u svibnju, a ekipe s najviše osvojenih bodova izborit će plasman na završni turnir.

19. travanj 2024 00:29