StoryEditorOCM
Zadar plusUSPJEH ZADRANKE U SISKU

Superžena Vanja Tokić četvrta na državnom natjecanju u bikini fitnessu

Piše KM
2. svibnja 2018. - 22:25
31486493_1911971185480276_4390503187027591168_o

Više od 80 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Mađarske, Austrije i Slovačke sudjelovalo je na međunarodnom i 21. prvenstvu Hrvatske u body buildingu i fitnessu u organizaciji BBK Sisak i Hrvatskog body building saveza, održanom 28. travnja u Rafinerijskom domu u Sisku. U jednoj od kategorija, bikini fitnessu, nastupila je i Zadranka Vanja Tokić (38) te na državnom natjecanju osvojila četvrto, a na međunarodnom peto mjesto (kategorija fitness masters, za žene iznad 35 godina).

Bilo je to njezino prvo sportsko natjecanje u životu na kojemu je nastupila nakon tek nešto više od tri mjeseca intenzivnih priprema i velikog odricanja. O ovoj smo superženi već pisali, privučeni brzinom transformacije, kao i činjenicom da je samohrana majka dvoje djece, koja je uz osmosatno radno vrijeme svakodnevno izdvajala sate za naporne treninge i pomno organizirala svaku svoju minutu. 

- Body building je individualan sport u kojem sami pokazujete svoje rezultate, nemate se iza koga sakriti, nema provlačenja, na vašem se tijelu sve ocrtava. Ono što sam primijetila na ovom natjecanju jest da je to jedan veliki svijet prihvaćanja i međusobne podrške sportaša. Malo je reći da sam oduševljena postignutim rezultatom. Uz to, organizacija eventa bila je izvrsna, a velika su nagrada i nova poznanstva koja sam tamo stekla. Zahvalila bih svima koji su mi pomogli da stanem na tu pozornicu. Idem dalje, na Međunarodno natjecanje 26. svibnja u Bihaću - rekla nam je Vanja nakon natjecanja.

U disciplini bikini fitness ocjenjuje se estetski izgled tijela izgrađen vježbanjem u teretani i prehranom, a prema pravilima Internacionalne federacije body buildinga i fitnessa (IFBB) kandidatkinje su nosile nepodstavljene bikinije i prozirne potpetice, od nakita je bilo dozvoljeno nositi samo narukvice i naušnice, a tijelo se moralo premazati posebnom tamnom bojom kako bi se dodatno naglasili mišići. U body building krugovima ovu kategoriju nazivaju „skupim sportom“ upravo zbog kostima, kotizacije na natjecanjima i samih putovanja čije troškove sudionici sami pokrivaju.

Vanjin je rezultat prije svega velik jer je u tri mjeseca, trenirajući s ocem Zoranom Tokićem, uspjela postići formu vrijednu divljenja, potpuno se transformirala do razine da se nije prepoznala u ogledalu. Prije natjecanja nam je kazala:

- Neki dan, dok sam dizala utege u teretani, zagledala sam se u ogledalo i ugledala ženu koju nisam prepoznala. Iskreno, na prvu sam pomislila da je to netko savim drugi, a u odrazu sam zapravo bila ja. Potpuno izmijenjena osoba, izvana, ali i iznutra - rekla je tada Vanja koja se sada sprema za nove pobjede.

18. travanj 2024 18:00