StoryEditorOCM
FotoreportFOTO: POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA AKCIJI ČIŠĆENJA UVALE

Ronioci iz Jazina izvadili dva kontenjera smeća

Piše Zadarski.hr
19. svibnja 2018. - 21:10
jazine18-190518

„Daj ruku za čiste Jazine“ akcija je koja je u subotu ujutro organizirana u Zadru s ciljem čišćenja podmorja uvale Jazine.

Ekološku akciju čišćenja organizirao je Radio Zadar u suradnji s ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja, Gradom Zadrom - Odsjekom za zaštitu okoliša i uz sudjelovanje Županijske lučke uprave te gradskom tvrtkom Čistoća.

Ove godine akciji su se pridružili i ronioci iz splitskog kluba "Rostrum", a pomoć u čišćenju dali su i učenici zadarske Pomorske škole te Planinarsko društvo Babulj iz Bibinja.

- Ronioci su iz mora izvukli skoro dva kontenjera smeća. U jednu ruku je to dobro jer je podmorje čišće, a u drugu jer pokazuje neodgovornost ljudi koji onečišćuju more, rekao je Đani Iglić predsjednik ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja dodajući kako je u ovoj akciji sudjelovalo 20 ronioca.

- U sklopu treće po redu akcije „Daj ruku za čiste Jazine“ na gradskom mostu građanima su predstavljeni Nacionalni park Paklenica i park prirode Vransko jezero, TZ Bibinje te pomorski odjel Sveučilišta u Zadru i Zajednica tehničke kulture, rekao je Iglić dodajući kako je veliki broj građana i turista za vrijeme akcije posjetio uvalu Jazine.

 

 

 

23. travanj 2024 12:00