StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: NASTUP MALOG ZBORA U PUNOM KAZALIŠTU LUTAKA

"Tintilinići" izveli "Ogledalce" i oduševili publiku!

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2018. - 20:30

Mali zbor zadarskog Kazališta lutaka, “Tintilinići”, na najljepši su mogući način završili svoju sezonu: velikom glazbeno -scenskom predstavom “Ogledalce”, prema priči Grigora Viteza. U do posljednjeg mjesta ispunjenom Kazalištu lutaka, ispraćeni velikim pljeskom, mališani iz “Tintilinića” i njihova umjetnička voditeljica Iva Mustać Klarić pokazali su sve ono na čemu su vrijedno radili posljednjih mjeseci na svojim probama.

A zaista se imaju čime pohvaliti jer bilo je u “Ogladalcu” pjevanja, video i audio snimki, lutaka i plesa, predivnih kostima i koreografija u kojima su se “Tintilinići” predstavili uz pomoć svojih, malo starijih kolega, iz OŠ Starigrad te Gimnazije Vladimir Nazor.

- Još uvijek smo svi puni emocija nakon izvedbe i jako sam ponosna na moje predivne “Tintiliniće”. Jako su vrijedno radili na pripremanju ove predstave, koja je bila složeni projekt i veliki posao za njih jer je uključivala od jednostavnih dječjih pjesmica do složenih djela velikih autora poput Bacha, Mozarta i Pergolesija. Ali, oni su sve to uspješno savladali- kaže Iva Mustać Klarić koja je vođenje “Tintilinića” preuzela početkom ove sezone od dugogodišnjeg voditelja Davora Grzunova koji je otišao u mirovinu. I ona sama je nastavnica glazbenog odgoja koja u sustavu obrazovanja radi već 20 godina, a mali zbor, koji čine djeca od četiri do 11 godina starosti već je imao nekoliko uspješnih nastupa na gradskim manifestacijama: nastupali su na Adventu, Vukovaru Za Dar, na Noći muzeja, Festivalu vrtića...

- Posebna zahvala ide našem matičnom Kazalištu lutaka koje nas vjerno prati od samog početka. Tako su mališane na kraju iznenadili tortom na ogledalce i balonima koji su ih, naravno, oduševili- kaže Iva Mustać Klarin.

Nakon što su uspješno zaključi ovu sezonu, zbor “Tintilinići" nastavlja s radom i sljedeće godine. S novim upisima kreću uskoro, a svi detalji mogu se doznati u Kazalištu lutaka.

- Već sada u pripremi imamo nove zanimljive ideje i projekte koji čekaju nove klince da ih ožive- poručuje umjetnička voditeljica “Tintilinića”.

 

 

19. travanj 2024 14:50