StoryEditorOCM
Zadar plusBRUNO SURAĆ IZ MURVICE NOVI JE JUNIORSKI PRVAK EUROPE U PIKADU

Tituli se nisam nadao, a najviše su me iznenadili moji mještani koji su organizirali doček za pamćenje

Piše I.I.
19. lipnja 2018. - 22:05
surac6-190618

- Oprostite, tražimo Bruna Suraća, di ga možemo naći? - pitamo mještane Murvice na terasi kafića.

- A di će biti! Za pikadom je - govore nam momci i prstom pokazuju prema unutrašnjosti kafića.

Bruno stoji na kraju prostorije, podignute ruke sa strelicama vrijednih nekoliko stotina kuna među prstima. Maksimalno skoncentriran gađao je bull, jedan, drugi, pa treći. Sve tri strelice zabile su se točno "u sridu". A kako i ne bi kad je naš sugovornik nedavno u Italiji postao juniorski prvak Europe u pikadu! Prvi doticaj sa strelicama, priča Bruno, dogodio se upravo na ovom mjestu, u kafiću "Lav".

- U početku nisam mislio da ću se ovim sportom ikada baviti. Malo po malo, dečki su me navukli na pikado i moram priznati da sam se u početku bio totalno uživio, govori 17-godišnji Murvičanin koji je poziv za reprezentaciju dobio nakon jako dobro odigranog finala završnice prvenstva Hrvatske. Iako u finalu nije pobijedio, njegova igra se toliko svidjela izborniku Hrvatske pikado reprezentacije, da je poziv u "repku" bio neizostavan. Bitno je naglasiti da je Bruno tik prije prvenstva Hrvatske, točnije na putu prema Dugoj Resi, skidao gips s bacačke, desne ruke, koju je, kako nam je rekao, bio malo "skršio na nogometu".

- Bolilo je, ali junački sam istrpio bolove – smije se Bruno.

- Što se tiče reprezentacije, očekivao sam poziv jer je na prvenstvu bilo jako malo juniora. No, da ću zajedno sa svojim kolegom Filipom Ljubenkom osvojiti europsko zlato i u finalu pobijediti Nijemce, e to mi nije bilo ni na kraj pameti, priznaje Bruno kojeg je nakon povratka iz Italije u Murvici dočekala velika fešta.
Nije znao da su mu obitelj i prijatelji, te kolege iz pikado kluba pripremili doček za pamćenje. Bakljada, muzika, roštilj, ali i dva janjca dostojna su bila dočeka prvaka.

- Emocije su me svladale, tek tada sam postao svjestan što smo postigli, govori Bruno prisjećajući se prvog natjecanja u životu gdje su mu se ruke toliko tresle da je jedva držao strelicu u rukama.

- Mi smo mu bili mentori, a sada je on postao učitelj, dovikuju uglas Brunove kolege Mate Grgeč Ante Lučić, dodajući kako im je drago zbog njegovog uspjeha i da je cijela Murvica na njega izrazito ponosna.

Nakon završene Poljoprivredno, prehrambeno, veterinarske škole Stanka Ožanić, smjer mesar, Bruno je sada u potrazi za poslom u struci.

Iako je sezona natjecanja završila, za njega nema pauze. Nastavit će trenirati kao i inače, u kafiću, a natjecateljsku draž zadovoljit će amaterskim turnirima, na kojima skoro uvijek osvoji prvo ili drugo mjesto. Nada se i ponovnom pozivu izbornika reprezentacije, ali ovaj put za seniorsku ekipu. A do tada, Bruno će uživati u novim strelicama za pikado koje mu je poštar dostavio tijekom našeg razgovora.
I, jesu li dobre?
- Vidit ćemo, reče Bruno i opet, ali ovaj put s novim strelicama, zabije bull.

18. travanj 2024 03:43