StoryEditorOCM
Zadar plusMUSIC IS A PRIVILEGE

Koncert sjećanja na legendarnog Buldu okupio brojne generacije zadarskih glazbenika!

Piše M. Kalajžić
20. lipnja 2018. - 20:45
35460456_2013444632064329_7985148659228475392_o (2)

Posebna večer dogodila se u utorak u klubu Arsenal, gdje je održan koncert u spomen na Ozrena Brajkovića Buldu – “Music Is A Privilege” - glazbena priča o njegovom liku i djelu. Te se večeri naime navršila godina dana od kad je poznati zadarski glazbenik Ozren Brajković Bulde preminuo i ostavio iza sebe, pokazalo se, jaka sjećanja i emocije.

Zahvaljujući najviše njegovom sinu Frani Brajkoviću, obitelji i prijateljima, organiziran je koncert koji je okupio brojne Zadrane među kojima je najviše bilo glazbenika koji se već odavno nisu okupili zajedno na jednom mjestu.

Koncert je otvorio talentirani Buldin sin Frane Brajković koji je potom najavio Đanija Maršana, a onda i grupu Forum, glazbenika i bend s kojima je pokojni Blude surađivao i koje je cijenio. Ozren Brajković bio je prije svega izvanredan bubnjar koji je pratio Dina Dvornika, Mišu Kovača, Olivera Dragojevića, ali je bio i osnivač zadarskih grupa Ditiramb, Siluete i Jet Set.

Posebna poslastica večeri bila je promocija cd izdanja koncerta uživo zadarske fusion grupe Ditiramb iz Studentskog centra u Zagrebu iz 1978. godine. Grupu su činili Ozren Brajković (bubnjevi), Momir Buterin (bas), Maksim Gregov (gitara) i Željko Petravić (klavijature). Kakav su jazz rock u to vrijeme svirali! Osnovani otprilike u isto vrijeme kad i legendarni Leb i sol, Zadrani su svojom glazbom fascinirali tadašnju zagrebačku scenu, ali nažalost nisu doživjeli slavu svojih makedonskih suvremenika. Live snimku njihovog koncerta iz zagrebačkog SC-a 1978., u nakladi Bulldog Recordsa, filter.hr-a i 057 Radija, na poklon je dobilo 300 “prvih” posjetitelja koncerta, kao pravi glazbeni dragulj i raritet.

Vrhunac večeri dogodio se kad se na pozornicu popela grupa Bulldogz. Oni su izveli niz pjesama koje je volio svirati pokojni Bulde u čemu su im se pridružili i brojni gosti. Bila je to zbilja jedna lijepa večer zadarskih glazbenika koji bi valjalo što prije ponoviti.

I ponuditi na nekom od otvorenih ljetnih prostora grada!

19. travanj 2024 21:48