StoryEditorOCM
Zadar plusPET POZNATIH ZADRANA PREDVIĐA REZULTAT FINALA SP-a

Ćustić, Šoletić, Gjergja, Pinčić Rogoznica i Šarić: Ovo su naši rituali za pobjedu

Piše Ana Franić
15. srpnja 2018. - 14:00
hrvatska_engleska174-110718

Svetko Ćustić, predsjednik NK Zadar

- U četvrtak navečer vratio sam se iz Moskve gdje sam gledao polufinalnu utakmicu Hrvatska-Engleska. Atmosfera je bila nezaboravna, a u Zadar sam morao doći zbog obveza u klubu. Finale još ne znam gdje ću gledati. Postoji mogućnost da odem s obitelji opet u Moskvu, a ako ne odem sam ću u kući gledati finale. Zašto sam? Prevelike su to emociju i draže mi je kad sam sam. Poslije utakmice ću rezultat, bez obzira na ishod, sigurno proslaviti s obitelji i prijateljima, ali samu utakmicu ću gledati u svom domu. Svaki put se prije utakmice prekrstim i pomolim Bogu. Naši nogometaši imaju ljudsku i nogometnu kvalitetu i već sada su ispisali povijest. Mislim da ni oni, a ni svi mi, nismo svjesni što se događa i što su postigli. To ćemo shvatiti kad se stvari malo slegnu.

Tamara Šoletić, glumica

- Upravo sam sletjela u Njemačku. Idem kod muža, a finale ću gledati na sjeveru Njemačke, u Bremenu. Ne razumijem se puno u nogomet, ali sretna sam i ponosna što su naši nogometaši došli do finala. Nekih posebnih rituala prije utakmice nemam, ali spakirala sam si kockasti dres. Svi smo ponosni na dosadašnji rezultat nogometaša i nadamo se pobjedi, a ja predviđam rezultat 2:1 za Hrvatsku. Ali bez obzira, pobijedili ili izgubili, dolazak do finala je čudo. Sjećam se fešte iz 2016. godine za jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića kad su osvojili olimpijsko zlato u Riju i nadam se da ćemo ubrzo opet tako feštati i slaviti zajedno.

Dario Gjergja, trener Oostendea i izbornik belgijske košarkaške reprezentacije

- Finale Svjetskog prvenstva gledat ću s obitelji u Debeljaku. Okrenut ćemo janje, sve je već isplanirano. Prije svake utakmice odem malo otrčati da očistim i razbistrim glavu. Nakon toga se spremim i mogu mirno gledati utakmicu. Naši nogometaši su već sada napravili svjetsko čudo i ovo je prilika generacije. Pokazali su do sada da će zadnji atom snage i kap znoja dati u igri, a mi imamo pravo sanjati i nadati se. Vjerujem u njih i ne bih predviđao točan rezultat, ali sigurno sam da će biti pobjeda.

Doris Pinčić Rogoznica, glumica i voditeljica

- Evo upravo se spremamo i krećemo za Zadar. Finale ćemo gledati s obitelji u dvorištu kuće. Mislila sam djeci obući hrvatske dresove, ali kako to nismo do sada radili ne želim ureći tradiciju. Što je sigurno, sigurno je. Ne bih htjela prognozirati rezultat jer se ne volim igrati predviđanja. Dečki su nam vratili vjeru u sport i nogomet. Povezali su nas i ujedinili. Drago mi je što na portalima i medijima nema negative, već samo sreća i vjera u naše nogometaše. Oni se svaku utakmicu bore kao lavovi i već sada su mnogo napravili, a pehar bi samo bio točka na i.

Ivan Šarić, komičar

- "Malo" sam praznovjeran i moram se držati nekih rituala. Do sada sam svaku utakmicu gledao kod prijatelja koji ima malo dijete. Ta lokacija i dijete su najbitniji. Dijete obavezno mora biti kraj mene kako bi pobijedili. Naravno, svatko točno zna gdje sjedi, a moje mjesto je lijevo od kauča. Predviđam 7:0 za Hrvatsku! Hvala puno našim nogometašima i što god da se dogodi bit će dobro. Svi smo uz njih i želim im puno sreće u finalu. Ovih zadnjih mjesec dana bilo je prekrasno, a ja jedva čekam nedjelju i to finale. Ne mogu izdržati!

 

25. travanj 2024 04:15