StoryEditorOCM
Zadar plusPOČINJE 2. MEMORIJALNI TURNIR ANTONIO JURJEVIĆ POD POKROVITELJSTVOM KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ

Prijavljen rekordan broj ekipa, novac ide za liječenje malenog Leona Markovića

Piše I.Ivanac
15. kolovoza 2018. - 17:20
IMG_8688

Čak 97 ekipa prijavilo se na 2. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević koji se od četvrtka održava na malonogometnim terenima na Višnjiku. S rekordnim brojem prijavljenih ekipa ovaj je turnir postao najveći u Zadarskoj županiji, ali i među najvećim turnirima u cijeloj Dalmaciji.

Prijavilo se ukupno 76 seniorskih ekipa, 13 ekipa veterana, a u ovogodišnjem izdanju turnira uživat će i osam ekipa djece rođenih 2007. i 2008. godine. Veterani i djeca sa svojim će natjecanjem započeti malo kasnije, od 22. kolovoza.

Na turniru za mlađe uzraste nastupit će NK Abeceda Sporta, NK Sabunjar - Škola Nogometa, NK Zadar, HNK Dalmatinac Crno, NK Hrvatski Vitez Posedarje, Škola Nogometa NK Škabrnja, Škola Nogometa NK Arbanasi, NŠK Sv. Mihovil.

Organizatori najavljuju kako ove godine uz vrhunski mali nogomet neće nedostajati ni dobre zabave.

- U utorak su izvučeni parovi turnira, a utakmice se igraju svaki dan od 19 sati. Seniorski turnir igra se prema sustavu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski turnir igrati prema sustavu 5+1, rekao je Frane Volpi Kobal, predsjednik Humanitarne udruge Antonio Jurjević koja je zajedno s MNK Brodarica i MNK Plovanija organizator turnira.

- Molimo ekipe da se pridržavaju rasporeda odigravanja utakmica jer zbog velikog broja prijavljenih jednostavno nije moguće svima udovoljiti na zahtjev. Molimo ih za razumijevanje, napomenuo je Volpi Kobal dodajući kako se turnir ove godine održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

- Velika nam je čast što je naš trud i rad prepoznala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je sa zadovoljstvom prihvatila pokroviteljstvo nad turnirom s uvjerenjem da će ovogodišnja humanitarna akcija polučiti željene rezultate, te da ćemo na ovaj način pridonijeti u ostvarivanju društva solidarnosti i podjednakih mogućnosti, kazao je Volpi Kobal ističući kako će ove godine prikupljeni novac od kotizacija te prodaje hrane i pića biti uplaćen za liječenje malenog Leona Markovića, osmomjesečnog Zadranina koji boluje od trombocitopenije s odsustvom radijusa. Njemu je potrebna operacija u inozemstvu u vrijednosti od preko 157 tisuća dolara.

Raspored utakmica za četvrtak

Utakmice se igraju svakim danom od 19 sati na dva malonogometna terena na Višnjiku. Raspored utakmica za cijeli turnir nalazi se na Facebook stranici Humanitarne udruge Antonio Jurjević.

Teren A

19:00 Humanitarna udruga “Antonio Jurjević” - HITNA 194
19:45 VAGABUNDO - POMORCI
20:30 GENERACIJA 90 - PRIDRAGA
21:15 SVETI ANTE - M.A.M. POVLJANA
22:00 MNK Val De Ghisi - MNK CRVENE KUĆE

Teren B

19:45 TAXI SLUŽBA ROGIĆ - MNK TERMIN
20:30 DR. BAJA I PACIJENTI - MNK Voštarnica
21:15 MNK Krneza - NK NOŠK
22:00 Deportivo La Murvica - Futsal Klub Poljica

 

18. travanj 2024 08:38