StoryEditorOCM
Zadar plusU PETAK POČINJE DAVIS CUP SUSRET HRVATSKA - SAD

Amerikanci imaju osobno osiguranje, limuzine na raspolaganju 24 sata i smještaj u hotelu s 5 zvjezdica!

12. rujna 2018. - 11:41
davis_cup_zadar9-280818

Sati i sati rada pripremi polufinalnog teniskog dvoboja Hrvatske i SAD-a u Davis cupu polako prelaze u odbrojavanje u minutama do početka velikog spektakla. I ovako priča postaje sve zanimljivija jer su se uz naše reprezentativce u Zadar spustili i Amerikanci. I na prvu ruku bili oduševljeni viđenim...

- Nedvojbeno, da im nešto nije odgovalo oni bi odmah uložili nekakav prigovor, međutim, u našim prvim kontaktima tako nešto nije se dogodilo. Amerikanci su smješteni u luksuznom Hotelu&Spa Iadera u Punta Skali, odvojeni su od ostalih gostiju i imaju izravan kontakt s tamošnjim direktorom hotela s kojim dogovaraju sve detalje vezano uz boravak u Zadru – veli Petar Mirić, dopredsjednik Hrvatskog teniskog saveza i prvi čovjek Organizacijskog odbora Davis cup meča.

U vrhunskim sportovima, tako i u tenisu, velika pozornost pridaje se prehrani koju koriste igrači. U Zadru je očekivana mediteranska, odnosno dalmatinska spiza, međutim, Amerikanci zasigurno imaju neke druge prohtjeve.

- Nemam običaj zavirivati u jelovnike sportaša, ono što znam da će njihov izbornik izravno kontaktirati šefa kuhinje u hotelu Iadera i da će moći dobiti sve što god poželi. Tako da ne mogu izravno odgovoriti na pitanje što će jesti Amerikanci – kazao je Mirić.

Za transfer od Petrčana do Zadra organizator se pobrinuo osigurati luksuzne automobile...

- Zahvaljujući našem sponzoru Renta car tvrtki Sixt, njima će sve vrste vozila ne samo osobni automobili biti na raspolaganju 24 sata i moći će se voziti gdje god požele. Hoće li ići u razgledavanje prelijepog Zadra, još ne znamo, ali ne sumnjam da barem na trenutak neće zaviriti u grad u kojem igraju meč, međutim, to je njihov izbor. Što se pak hotela tiče u njemu imaju sve moguće uvjete za opuštanje, pa s te strane ne moramo brinuti hoće li biti zadovoljni – zbori Mirić.

Ono što domaćine u HTS-u i SRC Višnjik osobito veseli jesu vrhunski uvjeti koji su stvoreni izgradnjom zemljanog terena okruženog montažnom tribinom koja može primiti osam tisuća gledatelja.

- Koliko sam mogao čuti njihove prve dojmove oni su jako iznenađeni kvalitetom stadiona i sigurno razmišljaju kako bi bilo lijepo pobjediti u jednom takvom ambijentu – uz smiješak će Mirić.

Svugdje u svijetu gdje gostuju sportaši iz Amerike, mjere sigurnosti su bitan detalj na kojeg polažu podosta toga...

- U hotelu imaju jedan poseban tim koji se brine za njihovu maksimalnu sigurnost, jest nešto su govorili kako je potrebno pojačati broj zaštitara, ali i to je rješeno u najkraćem mogućem roku. U kratkom razgovoru s njima oni su jako iznenađeni sigurnosnom situacijom u Hrvatskoj, kažu kako osjećaju mir oko sebe. Nama je drago da tako razmišljaju o našoj zemlji koja se uvijek trudi biti izvrstan domaćin. Ne dvojim da će tako biti i za vrijeme ovog polufinalnog dvoboja u Davis cupu - zaključio je Mirić.

Američki sportaši, tako i tenisači, u pravilu za sobom u zemlju domaćina znaju privući poznate face, pa nije nemoguće očekivati neku hoolivudsku zvijezdu ili pak vrhunskog sportaša. Ali, to nam nitko nije mogao niti želio potvrditi, međutim, znamo da se zvijezde nekad vole pojaviti u najvećoj tajnosti, daleko od objektiva. Onda će "lovci" na slavne morati pričekati petak i početak prvog susreta ne bi li i VIP loži vidjeli nekoga tko pripada glamour svijeta...

Prema posljednjim infomacijama za ekipu SAD-a nastupit će Jack Sock, Steve Johnson, Sam Querry i Mike Bryan, a trener im je čuveni Jim Courier.

 

Hotel s 5 zvjezica

Hotel Iadera na samom vrhu poluotoka Punta Skala raspolaže s 210 soba i apartmana od kojih većina ima pogled na more. Hotel preferira alpsko-jadransku kuhinja s raznovrsnim kulinarskim delicijama u brojnim restoranima hotela, ima 6.000 metara kvadratnih veliki Aquapura Black & White SPA s hamomom te zemljanom saunom s panoramskim pogledom. Dalmatinska mediteranska kuhinja sa svojim jakim utjecajem iz Italije nadopunjuje kuhinjom hrvatskog zaleđa koja je prožeta austro-ugarskim utjecajima.
 

25. travanj 2024 06:18