StoryEditorOCM
Zadar plusHIA UŠLA U FINALE NATJECANJA MOJ ZABA START

Zadarske poduzetnice s projektom Feel Croatia u utrci za 120 tisuća kuna!

Piše I.Ivanac
21. rujna 2018. - 22:34
1

Helenu, Ivu i Anu, žene koje se kriju iza tvrtke "HIA-Hobby I Adore" zadarska javnost već je upoznala preko njihovog orginalnog zadarskog suvenira koji je prošle godine dobio nagradu Grada Zadra “Nasmiješeno sunce”. Sa svojom kolekcijom Feel Zadar koja se sastoji od razglednica, majica, slika, magneta i nakita sa zadarskim motivima kao što su Donat, Gradska straža, katedrala Sv. Stošije i njena rozeta te orgulje osvojile su brojne turiste, ali i domaće ljude.

Mlade poduzetnice su u četvrtak dobile još jedno priznanje koji će zasigurno naći poklonike diljem Hrvatske. Naime tvrtka Hobby I Adore ušla je među top deset finalista natjecanja koje provodi Moj Zaba Start i to u polju kulture i znanosti jer su stručnom žiriju predstavili projekt "Feel Croatia – osjetite naše gradove". Na isti način kao što su kreirale zadarski suvenir, u projektu Feel Croatia tako će se naći motivi svih većih gradova Lijepe naše.

- Projekt Feel Coratia nastavak je naše priče "Feel Zadar", kolekcije originalnih zadarskih suvenira. Prelijepa Hrvatska kao jedna od omiljenijih turističkih destinacija obiluje suvenirima masovno proizvedenim u Kini, a mi želimo turistima ponuditi cijenom prihvatljive, dizajnerski lijepe i uporabno korisne suvenire koji će u potpunosti biti proizvedeni u Hrvatskoj, kazala je Helena Kolega dodajući kako ni ona, ali ni njene kolegice Iva Martinović i Ana Stipić Radulović nisu uopće očekivali ulazak u finalni krug natjecanja.

HIA je jedina tvrtka iz Zadra i Zadarske županije koja je na natječaj Moj Zaba start ušla u finale, odnosno u 30 najboljih i to između 400 prijavljenih projekata u Hrvatskoj.

Cure iz HIA-e sada čeka dodatna edukacija s ljudima iz sturke koji će ih savjetovati kako njihovu ideju provesti u djelo i kako se pripremiti za finalnu prezentaciju ispred stručnog žirija koji će odlučivati tko će dobiti prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od čak 120 tisuća kuna.

19. travanj 2024 15:52