StoryEditorOCM
Zadar plusGERILAC NA FB-U OBJAVIO RARITETNU FOTOGRAFIJU IZ '70-IH

Doba kad je Grdović bio roker i pjevač kultne "Šake glazbe"...

22. listopada 2018. - 13:34
Šaka glazbe1

Radomir Sarađen, poznati zadarski  fotograf sa zagrebačkom adresom, poznat u Zadru i pod nadimkom Gerilac, koji već deseteljećima radi i kao službeni fotograf zagrebačkog HNK-a, objavio je na svom Facebook profilu uistinu rijetku i  zanimljivu fotografiju iz 1974.g.

Na fotografiji je grupa "Šaka glazbe", '70-ih godina  najpopulariniji, a i najbolji zadarski rock bend. U nekoliko godina trajanja "Šaka glazbe" je promijenila nekoliko postava, a u svakoj su bili stalni članovi trojica s ove fotografije: gitarist i osnivač Željko Kožul Žica (prvi lijevo), koji već godinama živi u Nizozemskoj, bubnjar Boško Colić (drugi s desna) koji je kasnije postao poznat kao član grupe "Riva" koja je pobjedila na Pjesmi Eurovizije 1989.g., te danas već pokojni basist Leo Blaslov (prvi s desna).

U postavi na fotografiji je i Mladen Grdović Cule, danas kralj dalmatinske pisme, a nekad, očito, i pravi roker, tada pjevač "Šake glazbe".

Grupa je godinama nastupala po Zadru i Dalmaciji, na žalost nije ostavila za sobom kakav prepoznatljiv diskografski trag iako je u to doba, zbog sjajnih nastupa imala širok krug poklonika. Zanimljivo je i to da je grupa vježbala u šupi ispod stana Željka Kožula u kojoj je kasnije otvoren kafić "Arkada", i danas popularno zadarsko okupljalište.

Sarađen nije naveo tko je autor fotografije, on ili Rajko Bulajić Biba koji je bio menadžer grupe, ali fotograf. U objavi samo stoji da je raritetna fotografija Grdovića sa "Šakom glazbe" potekla iz Bibine arhive.

23. travanj 2024 15:12