StoryEditorOCM
Zadar plusMLADA ZADARSKA GLUMICA OSVAJA PUBLIKU U FILMU 'ALEKSI'

Jednu scenu smo toliko ponavljali da sam pojela 50 jaja, redateljica je guglala što napraviti kad mi je došlo loše

Piše Tanja Gattin Zebić / Slobodna Dalmacija
23. listopada 2018. - 15:29
10404657

– U jednom danu pojela sam 50 jaja "na kajganu", jer smo zbog jakog vjetra na Pelješcu dugo snimali jednu scenu. Na kraju mi je bilo loše i Barbara Vekarić mi je došla reći da je "googlala" moju situaciju, te da je pročitala kako nije dobro pojesti toliko jaja, i da bi bilo dobro da ih povratim. I onda sam išla povraćati – kroz smijeh se glumica Tihana Lazović prisjetila najluđe od niza anegdota sa snimanja filma "Aleksi", redateljice Barbare Vekarić, premijerno predstavljenog u Zagrebu u sklopu Girls Weekenda.

Zabavi na snimanju, čini se, nije bilo kraja, pa je Tihana ispričala i kako se smrzavala kupajući se u svibnju u moru, dok je puhao jak vjetar, i kako je na kraju cijela ekipa skočila u hladno more, piše Slobodna Dalmacija.

Povlaštena na Pelješcu

– Snimanje "Aleksi" mi je najljepše iskustvo u poslovnom, ali i privatnom životu. Imala sam privilegij da mjesec dana budem na Pelješcu i snimam. Nevjerojatno je da smo u takvom lijepom okruženju pili vino i kupali se a da smo paralelno radili. Moram reći da je snimanje bilo naporno, jer bila sam u svakom kadru. No, ne mogu se sjetiti da je bila ijedna loša situacija. Ekipa na snimanju bila je odlična i moraš je obožavati – kazala je glavna glumica, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Aleksi", prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, u naša kina stiže 25. listopada, nakon što je otvorio ovogodišnji Pula Film Festival i dobio sjajne kritike. Priča prati Aleksi koja se vraća kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći – samu sebe. Njezini roditelji, koje tumače Neda Arnerić i Aljoša Vučković, naravno nisu oduševljeni takvim razvojem događaja, te priželjkuju da ona od Jadrana (Leona Lučeva) preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima sasvim druge planove. Oni uključuju i tri posve različita muškarca koje igraju Jason Mann, Goran Marković Sebastijan Cavazza...

Tihana Lazović, jedna od naših najboljih glumica mlađe generacije, i nakon snimanja "Aleksi" ne može se požaliti na nedostatak posla. Od umjetnosti, veli, trenutačno može živjeti, ali...

– Moja sestra Tajana, koja je pijanistica, to ne može. Tako da je to teško u Hrvatskoj... No, nemojmo biti negativni. Povlaštena sam što radim posao koji volim i za koji sam plaćena, kao i zbog činjenice što nemam "slobodnog hoda" jer sam zauzeta cijelu sljedeću godinu – zadovoljno će Tihana.

19. travanj 2024 17:23