StoryEditorOCM
Zadar plusZADRANKA TRENUTNO U ITALIJI SNIMA NOVI MATANIĆEV FILM

Tihana Lazović: 'Novine' su mala beba u odnosu na realnost

31. listopada 2018. - 12:05
df19b536-62bd-4769-b063-844985a6550d.JPG

Tihana Lazović ovih je dana jedno od najčešće spominjanih glumačkih imena. Osim što je pratimo u drugoj sezoni uspješnice "Novine" koju je kupio i američki streaming servis Netflix, 28-godišnju Zadranku možemo gledati i u "Aleksi" koji je proteklog tjedna stigao u kinodvorane. Riječ je o prvom domaćem filmu namijenjenom milenijalcima, a prati život mlade Aleksi, 28-godišnjakinje koja ne uspijeva pronaći posao nakon završetka studija pa se vraća u roditeljski dom i upušta u brojne avanture. U kratkom razgovoru za "Reflektor", Tihana nam je otkrila nešto više o ovoj ulozi, ali i o novom projektu na kojemu trenutačno radi, a koji se snima u Italiji.

Koliko je uloga Aleksi bila zahtjevna? U kojim vam je sve pogledima slična, a u čemu se potpuno razlikujete?

- Volim reći da je Aleksi moja "zločestija" sestra blizanka. Aleksi je antiheroina, iskrena je, ne boji se reći što misli, slobodna je i neopterećena. Mislim da svi imamo malu Aleksi koja čuči u nama. Voljela bih imati neke njezine kvalitete. Svi mi u nekom trenutku života preispitujemo tko smo i što hoćemo, pogotovo ako se bližimo tridesetima i nalazimo se na raskrižju.

U ovom filmu ponovno igrate s Goranom Markovićem s kojim ste već glumili u "Zvizdanu" i "Novinama". Kako izgleda vaša suradnja? U jednom ste intervjuu kazali da vam je poput starijeg brata...

- Da, Goran je kao moj stariji brat. Jako ga volim i poštujem. Mi smo ne samo kolege, nego i prijatelji. Puno smo toga zajedno prošli, međusobno se pratimo i volimo. Svaka kolegica bi ga za partnera.

Nedavno ste otkrili da ste za potrebe snimanja jedne scene pojeli čak pedest jaja. Koje ste još neobične stvari napravili za potrebe uloga?

- Svako snimanje je priča za sebe i svaki proces nosi trenutke koje pamtiš cijeli život, ali i one kad se pitaš: "Bože, zašto se ja bavim ovim poslom?!". Svašta sam prošla na snimanjima - od prejedanja do smrzavanja u jezeru. Sa svakog snimanja izađem kao ratnik.

Što nikada ne biste napravili zbog uloge?
- Ne bih nikad radila nešto u što ne vjerujem.

Trenutačno se nalazite u Italiji gdje radite na novom projektu. Možete li nam otkriti o čemu je riječ i kako izgleda vaša talijanska svakodnevica?

- Snimam novi film "Zora" Dalibora Matanića. To je drugi dio trilogije "Sunca", nakon "Zvizdana". To je sve što zasad mogu reći o tome. Svakodnevica? Snimanje, spavanje, snimanje, spavanje.

U "Novinama" ste utjelovili novinarku na portalu. Što mislite, ispunjava li danas novinarstvo svoju pravu svrhu, u koju spada i borba za pravdu?

- U moru žutila i copy paste novinarstva teško... Ali još ima dobrog novinarstva, postoji ta šačica ljudi koji svoj posao znaju raditi, hrabro i bez kompromisa.

Čini se da je na setu serije vladala jako dobra atmosfera, a glumci su dali ono najbolje od sebe. Koliku je ulogu u svemu tomu odigrao redatelj Dalibor Matanić?

- Dado je car. Ne znam 'ko bi drugi režirao takvu seriju. To je mozak koji radi tristo na sat, Dado glumcima pruža igralište, slobodu... To je, čini mi se, najvažnije u ovom poslu. Na setu "Novina" svi se smiju i plešu. I to ne metaforički. Zaista plešu.

Mnogi su nakon nekoliko epizoda druge sezone komentirali kako je radnja možda ipak prebrutalna. Ipak, u svjetlu trenutačne atmosfere u društvu, što vi mislite o tome?

- Prebrutalna? Pa okrenimo se oko sebe. Novine su mala beba u odnosu na realno stanje stvari u državi i svijetu.

Zanimljivo je da ste i vi i starija sestra Tajana umjetnički nadarene. Dok ste se vi opredijelili za glumu, Tajana se odlučila za glazbu, odnosno klavir. Ipak, javnosti je možda manje poznato da ga i vi znate svirati. Priželjkujete li ulogu u kojoj biste to mogli i pokazati?

- Sigurno da bih voljela svirati u nekom projektu, to bi me zapravo natjeralo da vježbam. Ovako nisam motivirana i, nažalost, dugo već nisam sjela i svirala. Voljela bih neki mjuzikl snimiti, recimo.

Kako volite provoditi vrijeme kada niste na setu i u kazalištu?
- Gledam serije i filmove na svom projektoru. Kad ne radim, vodim vrlo dosadan život koji volim.

26. travanj 2024 17:27