WORLD CHEESE AWARDS Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici su Super Gold priznanja u Norveškoj

WORLD CHEESE AWARDS
direktor Šime Gligora i tehnolog Milan Orešković
Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici Super Gold priznanja na World Cheese Awardsu 2018.

Hrvatski sirevi i ove su godine među najboljim sirevima cijelog svijeta. Najveće svjetsko natjecanje sireva World Cheese Awards održano je ove godine u norveškom Bergenu 3. studenog, a bila su prijavljena čak 3472 sira iz 41 zemlje svijeta. Točno 235 sudaca iz 30 zemalja mirisalo je, degustiralo i ocjenjivalo sireve te im dodjeljivalo brončane, srebrne, zlatne, i najprestižnije, Super Gold medalje.

Ove godine Sirana Gligora osvojila je osam medalja od kojih su najznačajnije upravo Super Gold, a osvojili su ga dva sira - Paški sir i Liburjan, što su ujedno ovogodišnja najveća priznanja za hrvatske sireve.

- Ovo je još jedna u nizu potvrda kvalitete naše sirane na koju smo iznimno ponosni. Super Gold priznanje ovoga puta dobila su sva naša sira, Paški sir i Liburjan. Posebno mi je drago što je Liburjan prepoznat, riječ je o našoj inovaciji, relativno novom tvrdom siru na tržištu spravljenog od mješavine kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka. Sada je među 78 najboljih sireva svijeta! Iz godine u godinu Paški sir je u svjetskom vrhu, a već nekoliko godina dobiva i trofej kao najbolji sir Istočne i Centralne Europe.“ – kazao je Šime Gligora, direktor Sirane Gligora napomenuvši kako ovakve nagrade otvaraju prostor za plasiranje sireva na inozemno tržište.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

SUKOŠANSKA INOVACIJA OSVAJA SVIJET Evo kako je obitelj Grginović prva u Hrvatskoj uspjela posaditi limunsku travu, od nje napraviti prirodne sokove i za njih osvojiti četiri medalje u roku od šest mjeseci

Evo kako je obitelj Grginović prva u Hrvatskoj uspjela posaditi limunsku travu, od nje napraviti prirodne sokove i za njih osvojiti četiri medalje u roku od šest mjeseci
Kada je prije pet godina Boži Grginoviću, inače frizeru po struci, u rodni Sukošan iz Malezije stigla naručena s...
Evo kako je obitelj Grginović prva u Hrvatskoj uspjela posaditi limunsku travu, od nje napraviti prirodne sokove i za njih osvojiti četiri medalje u roku od šest mjeseci