StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: STIŽE MALO SUBOTNJE INSPIRACIJE

66 bezvremenski uređenih kvadrata u zgradi iz 19. stoljeća

Piše Dom i Dizajn i Planete-deco
10. studenog 2018. - 16:12

Vodimo vas u Göteborg, u gradski stan koji se nalazi u zgradi iz 1875. godine. Interijer je nedavno preuređen, a prilikom osmišljavanja prostora zadržao je svoj starinski šarm. Tako su vlasnici dobili bezvremenski uređenih prostranih 66 kvadrata, prenosi Dom i Dizajn

Iako su temeljne nijanse neutralne, kao primjerice podovi i zidovi, ovaj je stan prepun toplih i elegantnih elemenata koji se ponavljaju u baša svakoj prostoriji. U ovih 66 kvadrata nalaze se dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja otvorenog tlocrta u koje se ulazi iz prostranog hodnika koji ima i funkciju radnog kutka. Iz istog hodnika ulazi se i u nešto manju spavaću sobu te šarmantnu kupaonicu.

U centralnoj prostoriji svakog doma, dnevnom boravku, atmosfera je izrazito ugodna. Takvom je upravo čine elementi koji pokazuju da ste "kod kuće". Police na kojima su naslagane uspomene i pokoje omiljeno štivo, tepih orijentalnog uzorka koji savršeno oživljava prostoriju te udobni ukrasni jastučići pastelnih nijansi koji ne mogu proći nezapaženo.

Ono što se dodatno ističe u cijeloj prostoriji su elegantna rasvjetna tijela. Iznad stolića u dnevnom boravku namještena je visilica zanimljivog i jednostavnog dizajna, a prema blagovaonici nas vodi velika elegantna rešetkasta lampa zavijenog oblika. Isti dizajn nastavlja se i na visilicama u blagovaonskom dijelu prostora gdje su se savršeno uklopile u paletu boja blagovaonskog i kuhinjskog namještaja.

U blagovaonici i kuhinji također prevladavaju neutralne nijanse. U ovaj dio interijera dinamičnost unose visilice iznad blagovaonskog stola i različiti blagovaonski stolci, od kojih se posebni ističe stolac u zagasitoj ružičastoj nijansi.

Hodnik je prostrana prostorija iz koje se ulazi u sve ostale prostorije u domu. Osim što ima mjesto za odlaganje obuće i kaputa, u hodniku se nalazi stolić s ogledalom koji ima primaknutu malu klupu te kao takav može imati funkciju stolića za uređivanje.

Osim toga, kako bi u potpunosti iskoristili potencijal ovog prostora, u hodniku se nalazi i radni kutak napravljen od zidnih polica, od kojih je posljednja polica malo izdužena kako bi dobila funkciju stolića. Veliki bež tepih po sredini od ove je prostorije učinio još ugodan ambijent.

Spavaća soba je izdužena prostorija. U nju se smjestio veliki ormar, bračni krevet, uski noćni ormarići i fotelja s podnom lampom koja čini idealan kutak za čitanje. U spavaćoj sobi nema previše igre s bojama, ali joj toplinu i udobnost daje kombinacija raznih tekstura.

Kupaonica je mala i jednostavno uređena. Uz biljke, košare i ručnike u bojama odlično prati ritam uređenja ostatka interijera.

Pogledajte stan detaljnije u galeriji...

20. travanj 2024 11:46