StoryEditorOCM
Zadar plusNOVI USPJEH ZADARSKE OPERNE PJEVAČICE

Nela Šarić dobitnica prestižne stipendije Opera Awards Foundation

13. studenog 2018. - 18:57
saric12-100717

Proslavljena zadarska sopranistica Nela Šarić nastavlja nizati uspjeh za uspjehom. Novost je da je ona ovogodišnja dobitnica prestižne stipendije Opera Awards Foundation, koja se dodjeljuje opernim talentima diljem svijeta za potrebe razvoja karijere i postizanja njihova profesionalnog cilja. Godišnje se prijavi velik broj mladih umjetnika, no rijetki uspiju u tome.

– Prijavila sam se za program generalnog razvoja karijere, u smislu stipendiranja mojih audicija, satova pjevanja, putovanja, snimanja novih audio i video materijala, te sam se našla među 22 sretnika koji su dobili stipendiju. Jako sam ponosna jer je ova fondacija pod pokroviteljstvom velikih opernih imena poput Mirelle Freni, Placida Dominga, sir Thomas Allena i drugih priznatih umjetnika. Zahvalna sam do neba! – kazala nam je Nela, dodavši da će joj stipendija pomoći u ostvarenju njezinih snova.

– Puno mi znači što operni profesionalci prepoznaju moj talent, trud, motiviranost i predanost, te ću nastaviti jednakim tempom koračati prema svojim ciljevima – govori zadarska diva koja se od početka rujna nalazi u Cardiffu, gdje radi na Verdijevoj "La Traviati" s velikim imenima britanske operne scene.

Sudjeluje na svojem dosad najvećem projektu, jer su je vodeći ljudi u Welsh National Operi pozvali da utjelovi dosad najtežu ulogu – Violettu Valery.

– Glazba je neodvojiv dio mene i ja samo njegujem ono s čime sam se rodila, na najbolji način koji poznajem. Na nastupima to pokušavam prenijeti na gledatelje, onako kako ja osjećam – kazala nam je Nela još prošle godine i u međuvremenu dodatno razvila opernu karijeru, na ponos svih sugrađana. Nakon Cardiffa očekuju je razne audicije i projekti, u čemu će joj osvojena prestižna stipendija svakako pomoći.

18. travanj 2024 23:33