StoryEditorOCM
Zadar plusDVOJICA ZADRANA SUTRA PREDSTAVLJAJU SVOJE NOVE KNJIGE

Oleg Maštruko i Frane Herenda na Interliberu

Piše KM
14. studenog 2018. - 18:40
herenda7-200618

Više od 300 nakladnika predstavlja novitete na ovogodišnjem sajmu knjiga Interliber, koji se se održava na Zagrebačkom velesajmu od 13. do 18. studenoga. Dva Zadranina, Oleg Maštruko i Frane Herenda, u isto će vrijeme, 15. studenog u 18 sati, predstaviti na Interliberu svoje nove knjige, Maštruko u izdanju Fokusa na hit, a Herenda u izdanju Profila.

– Riječ je o romanu "Soba 909", koji se sastoji od dvije priče. Prva je o marketinškom menadžeru u korporaciji; ispričana na ciničan način, kroz humor prati događanja u modernim firmama, promjenama uprave, mobinzima, osjećaju besmisla, straha... Druga je pak priča ljubavna, odigrava se u sobi 909 i sadrži dosta eksplicitnih erotskih elemenata. Priče veže upravo teorija prodajnih vještina ispričana kroz vještinu zavođenja, pišem o oslobođenju modernog kapitalizma kroz nemoguću ljubavnu vezu, o otuđenju i pronalasku sebe – otkriva nam Herenda, koji je inspiraciju za novo književno djelo pronašao u vlastitom iskustvu rada u velikim korporacijama. Urednica romana je Adriana Piteša, a za izgled naslovnice pobrinuo se Igor Lončar. "Sobu 909" predstavit će i u Zadru 27. studenog u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta. Ovo je Herendin drugi roman, koji izlazi točno dvije godine nakon "1202." – hit-knjige o križarskoj opsadi Zadra.

Fokus pak izdaje "Zapise s drugog kraja svijeta" Olega Maštruka, tekstove i fotografije s putovanja "Marco Polo - Hrvatska do Pamira". To je i svojevrsni izdavački eksperiment jer su tekstovi i fotografije s putovanja objavljivani 2015. godine na Facebooku, gotovo u realnom vremenu, prateći rutu koju je putopisac prelazio i komunicirajući pritom izravno s čitateljima. Snažne fotografije i zanimljivi, na trenutke i duhoviti tekstovi sada su dobili i svoju "opipljivu" inačicu. S Maštrukom, IT-novinarom, urednikom i avanturistom, Zadraninom sa zagrebačkom adresom, na Interliberu će razgovarati novinar Petar Štefanić.

19. travanj 2024 06:16