StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: HUMANITARNA AKCIJA "HRVATSKA VOJSKA ZA VUKOVAR I ŠKABRNJU"

U Zemuniku prikupljeno 60 doza krvi

16. studenog 2018. - 21:31
darivanje_krvi1-161118

Povodom 27. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje, Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska organizirali su na pet lokacija u Hrvatskoj (u Pločama, Sinju, Vukovaru, Zagrebu i Zemuniku kraj Zadra) humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018."

Akcija se održala u suradnji s lokalnim organizacijama Crvenog križa i županijskim bolnicama, koje u svojem sastavu imaju Odjel za transfuzijsku medicinu. U Zemuniku je u vojarni "Pukovnik Marko Vukušić" ukupno prikupljeno 60 doza krvi.

- Ovo je prvi put da je ova akcija organizirana za obljetnicu stradavanja Vukovara i Škabrnje, ali nadam se da će postati tradicionalna. Odaziv je veći od očekivanog - kazao je Mihael Križanec, načelnik stožera hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Upravo je simbolika u tome da vojska daruje krv u znak sjećanja na one koji su također dali krv i živote za hrvatsku slobodu.

- Tri puta sam do sada davao krv, kad god se organiziraju slične akcije meni je drago da mogu pomoći. Nije ništa strašno, a unutarnji osjećaj je dobar, osobno mi je veliko zadovoljstvo pomoći - rekao nam je Bruno Cifrek Kolarić, pilot u protupožarnoj eskadrili.

Krv je dao i pukovnik Boris Panić, načelnik stožera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) koji je prisutne i podsjetio na činjenicu da u vojarni u Zemuniku dvaput godišnje organiziraju humanitarnu akciju darivanja krvi, te naglasio kako im je posebna čast bila organizirati i ovu.

19. travanj 2024 12:45