StoryEditorOCM
Zadar plusDOM MLADOG PARA:

Kad sve lijepo stane u dvosobni stan od 40 kvadrata...

Piše D&D
20. studenog 2018. - 21:30
stan

Kako u dvosobni stan veličine 40 četvornih metra smjestiti sve potrebno za život i to uz ograničeni budžet doznajte iz primjera koji slijedi. Danas vas vodimo u stan uređen za mladi par bez djece iza kojeg stoji dizajnerica interijera Marina Merenkova. Riječ je o stanu koji je pored glavnih zona, prema željama klijenata, morao dobiti još udobno mjesto za čitanje i smještaj knjiga, kućni ured i dovoljno prostora za pohranu bez rušenja zidova.

Stan prije makeovera

 

Kao rezultat, kuhinja je ostala mala, ali ima sve što je potrebno, čak i perilicu posuđa. Unatoč malom linearnom prostoru, dizajnerica je iskoristila visinu zida za smještaj ormarića do stropa, a štednjak je promijenjen u ploču za kuhanje s dva plamenika. Stol za blagovanje je zamijenio šank napravljen od iste drvene ploče kao što je i radna, te je dodano nekoliko novih polica.

 

Dnevni boravak je dizajniran za opuštanje i druženje. Glavni prostor zauzimaju TV područje i mjesto za čitanje. Velika je sreća, što postoje dva prozora i puno prirodnog svjetla. Što se tiče samog opremanja, s ograničenim budžetom dizajnerica je morala štedjeti do maksimuma. Za zidove je koristila složene boje marke Dulux, u spavaćoj sobi je duboko plava, a u dnevoj zoni sivotirkizna. Takva je paleta odmah stvorila suzdržano skandinavsko raspoloženje, koje ne izgleda mračno zbog svijetle boje podova i bijelog namještaja.

 

 

Namještaj je jednim dijelom kupljen u Ikei, nešto u lokalnim trgovinama te putem interneta. Ikea je pomogla u postavljanju potrebnih sustava za pohranu i zadovoljavanju proračuna. Dizajnerica je u Ikei pronašla otovreni ormar za odjeću i cipele u hodniku, sustav ormara za TV područje, a i stakleno je kućište također skandinavski brend i savršeno se uklopio u ovaj interijer.

 

 
19. travanj 2024 18:53