StoryEditorOCM
Zadar plusHUMANITARNA UDRUGA ANTONIO JURJEVIĆ PRIKUPILA 110 TISUĆA KUNA

Novac od nogometnog turnira prikupljen u Zadru uplaćen za liječenje djece u Osijeku i Splitu

Piše Iva Ivanac
6. prosinca 2018. - 16:04
39775350_795188504145538_7598600357047959552_o

Na Drugom memorijalnom humanitarnom turniru Antonio Jurjević, najbrojnijem malonogometnom turniru u Zadarskoj županiji održanom u kolovozu, u sklopu humanitarne akcije “Zadar za Leona” prikupljeno je 110.535,86 kuna.

Iako su prikupljena sredstva prvotno bila namijenjena za liječenje maloga Leona Markovića, zbog njegove iznenadne smrti sav prikupljeni novac se, prema Zakonu o humanitarnoj pomoći, prosljeđuje sljedećoj otvorenoj humanitarnoj akciji za liječenje djece.

- Ovog tjedna dobili smo i dugoočekivano rješenje Ureda državne uprave Zadarske županije u kojem nam je naloženo da prikupljena sredstva uplatimo na dva računa. Iznos od 11.950,00 kuna uplaćen je na račun humanitarne akcije “Za malog Jakova” koju je organizirala udruga “Putevi milosti” i ide za pomoć liječenja djeteta iz Osječko-baranjske županije koje boluje od ulceroznog colitisa, teškog oblika upale crijeva. Ostatak novca u iznosu od 98.585,86 kuna uplaćen je na račun humanitarne akcije “Najmanjima od najmilijih” koju je organizirao Franjevački institut za kulturu mira iz Splita, kazao je Frane Volpi-Kobal, predsjednik Humanitarne udruge Antonio Jurjević.

Franjevački institut za kulturu mira u Splitu organizirao je humanitarnu akciju u suradnji sa Caritasom Splitsko-makarske nadbiskupije.

- Sav novac od humanitarne akcije biti će raspoređen na deset obitelji koje imaju djecu s višestrukim neurorazvojnim i psihomotornim oštećenjima i kojima je potrebna rehabilitacija u ranoj dobi života. Sva djeca su u ranoj fazi djetinjstva, te im je uz skupe terapije i rehabilitacije potrebno financirati i troškove puta u druge gradove kako bi dobili potrebnu terapiju, kazala nam je časna sestra Vlatka Topalović, ravnateljica Caritasa.

Na taj način utrošena su sva sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “Zadar za Leona”, ističu iz HU Antonio Jurjević.

- O svim budućim radnjama javnost ćemo pravodobno obavijestiti putem službene facebook stranice HU “Antonio Jurjević”, te putem medija. Ovom prigodom još jednom želim zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i realizaciji turnira, zaključio je Volpi-Kobal.

 

20. travanj 2024 10:25