StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: VESNA PISAROVIĆ VEČERAS U KULTU & DIŠPETU PJEVA SVOJE POP USPJEŠNICE

Klinci se s velikom nostalgijom prisjećaju mojih hitova! Smiješni su mi naslovi o mom povratku, pa ja sam cijelo vrijeme tu!

28. prosinca 2018. - 13:25
DSCF1249ffffff

Medijski natpisi o pjevačici Vesni Pisarović (40) kako se vratila u velikom stilu, njoj su prilično smiješni jer smatra da je zapravo čitavo vrijeme tu, nastupa i glazbeno se razvija i u pop i u jazz žanru, koji se nužno ne trebaju isključivati. No činjenica jest da otkako je prije 12 godina napustila Zagreb i odlučila studirati jazz pjevanje, živjela u Haagu, Londonu i Berlinu, nismo mogli baš često čitati i gledati o njezinu privatnom i poslovnom životu.

Nekoliko posljednjih nastupa pjevačicu hitova „Da sutra umrem“, „Dolje na koljena“, „Da znaš“, „Za tebe stvorena“, „Neka ljudi govore“, vratilo je u medijski fokus i u brojnim generacijama koji se uz te hitove odrasli probudilo nostalgiju... Tko je Vesna Pisarović danas, rekla nam je ona sama uoči koncerta u Kultu & Dišpetu 28. prosinca!

Nakon 12 godina održali ste prvi koncert u Hrvatskoj, na kojem ne izvodite jazz već svoje stare hitove i oduševili ste sve prisutne na FER-ovoj brucošijadi, prostor je bio pretijesan... Koji su vaši dojmovi nakon tog koncerta i je li vam nedostajalo izvođenje vaših pop uspješnica?

- Svakako je lijepo u životu imati izbor – jedan dan surađivati sa velikim jazz glazbenicima, već drugi dan nastupiti sa svojim bendom, s kojim već 20 godina izvodim pop. To su dva posve različita stanja svijesti, za njih su potrebne različite pripreme, a i odnos s publikom je drukčiji. Jazz je, rekla bih, pomalo autističan. Prije svega, on je dijalog među glazbenicima koji publika osjeća, a u pop glazbi je najvažniji dijalog s publikom.

Nisam se toliko iznenadila na FER-ovoj brucošijadi jer sam tri tjedna prije nastupila na brucošijadi u Varaždinu, gdje se dogodilo isto. Kao što kažete, dvorana je bila pretijesna, a publika gotovo pa mi nije dala da pjevam – znali su doslovno svaki stih, a ja sam ostala šokirana! Prije nastupa šalila sam se s bendom da se ne bih čudila da me ne prepoznaju kad stanem na pozornicu, jer prije nas bilo je i drugih izvođača. Međutim, na koncertu je bila generacija mladih koji su moje pjesme slušali kao klinci i svakako su me prepoznali, mislim da je tajna u nostalgiji koju osjećaju.

Kako je uopće došlo do dogovora za brucošijade? Prije nikada niste pjevali na njima...

- Da, do sada nisam bila pozivana. Zanimljivo je i to da nikada nisam imala pop koncert u Zagrebu, a ni u Varaždinu, tako da je možda i to presudilo da publika dođe u velikom broju. Dogovor je bio jednostavan, studentska organizacijska tijela pitali su me bih li voljela sudjelovati i ja sam odgovorila: Zašto ne?

Pročitala sam da svih tih 12 godina pauze od popa skupljate pjesme za novi album. U kojem ga vremenskom okviru planirate izdati?

- Vremenski okvir dosta je širok (smijeh). Počela sam na tom albumu raditi davne 2006., paralelno kada sam upisala jazz akademiju u Haagu. Pisala sam pjesme marljivo i strastveno, i dan-danas to činim kada uhvatim slobodan trenutak. Ljubavnog su karaktera, ali dosta se razlikuju od zvuka kakav sam prije radila, jer sam se i sama dosta promijenila. Slušala sam, učila i analizirala jazz i klasiku pa je sve to neminovno ušlo i u moj pop. Ovih sam dana završila zahtjevan projekt, album „Petit standard“, na kojem sam dugo radila s tri američka jazz glazbenika, na engleskom je jeziku i snimljen za inozemno tržište. Nadam se da će uskoro doći i vrijeme za pop album, doista mu se veselim.

Kad god se u posljednje vrijeme pojavite u medijima, piše se o „velikom povratku Vesne Pisarović“. Kakav je vama osjećaj vratiti se u medijski fokus?

- Dosta su mi smiješni ti naslovi u kojima se stalno vraćam na velika, pa još veća vrata, a zapravo sam čitavo vrijeme tu, samo sam medijski malo tiša, ali stalno nastupam i snimam novi sadržaj. Zadnji album koji sam izdala za naše tržište “Naša velika pjesmarica” nije, barem u mainstreamu, izazvao veliku medijsku pažnju, ali moj nedavni dolazak na jednu modnu reviju okarakteriziran je kao „novi, veliki povratak“. U medijima se nešto pojavi pa nestane... Svaka vijest kratkog je roka.

Ostatak intervjua s Vesnom Pisarović pročitajte u prilogu Reflektor koji će uz Slobodnu Dalmaciju izaći 3. siječnja 2019.

26. travanj 2024 14:16